Kakkupalvelu Pala

"Tunnelma leipomokonditoriassa oli mukava: ikkunoista näki, kun päivän leipomuksia tehtiin, ja vitriinissä ja koreissa oli tarjolla kaikenlaista."

31.3.2022

Söin tämän vegaanisen leipomon kakkuja ensimmäisen kerran viime joulukuussa rakkaan kummityttöni synttäreillä, ja tykästyin kovasti. Tarjolla oli ihanan raikasta valkoista juustokakkua sekä mokkaista kreemi-suklaakakkua, joka ei ollut yhtään liian makea kuin tällaiset usein ovat. Oli siis selvä, että minun pitäisi mennä paikan päälle heidän kahvilaansa Katajanokalle – olisihan se kivenheiton päässä työporukkamme toimistosta. Olin menossa pieneen kokoukseen, ja juuri vietetyn synttäripäiväni hengessä halusin viedä työkavereille ja kokousvieraalle jotain herkkua.

Tunnelma leipomokonditoriassa oli mukava: ikkunoista näki, kun päivän leipomuksia tehtiin, ja vitriinissä ja koreissa oli tarjolla kaikenlaista. Hetken mietittyäni päädyin valitsemaan kuppikakkuja. Kokoukseen ei ollut tulossa paljon väkeä, joten kokonainen kakku olisi ollut liioittelua. Suolaiseksi ostin muhkean viipaleen focacciaa, josta riittäisi useammallekin viipaloituna. Palvelu oli iloista ja ystävällistä.

Minä söin vaaleasta taikinasta tehdyn, sitruunamuffinssin tyylisen kuppikakun, jonka päällä oli kreemiä, mustikoita ja valkosuklaata. Oikein hyvä. Myös suklaiset näyttivät hyviltä.

Entä focaccia? Aivan erinomaista! Pinnan rapeus ja suolaisuus sekä tomaattien täyteläisyys toivat mieleen Barin kokemukset, vaikka taikina tietysti siellä oli vielä parempaa. Mutta hyvää oli tämäkin: ilmavaa ja maukasta. Ostaisin tätä ehdottomasti uudelleen.

Palaan tänne varmasti monta kertaa kokousreissuilla, kun haluan jotain mutusteltavaa työhuoneelle kahvin kanssa.

Kakkupalvelu Pala
Kruunuvuorenkatu 9
Helsinki

ma suljettu
ti 10–16
ke–pe 9–17
la–su 10–16

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset