Yak & Yeti

"Samosat olivat todellinen nostalgiatrippi."

14.4.2022

Yak & Yeti on toiminut Porissa pian kymmenen vuotta, mutta tämä oli vasta toinen visiittini siellä. Ensimmäinen oli varmaan ihan ravintolan alkuvuosina vaimoni ja rakkaan ystävämme kanssa. Ateriakokemus oli hyvä, mutta sen verran harvoin kuitenkin menemme Porissa ulkona syömään, että paluu vei vuosia. Tällä kertaa hankkiuduimme paikalle vaimon veljenpojan ja kummipojan kanssa.

Vegaaninen Pori -ryhmästä olin kuullut tästä paikasta paljon hyvää vuosien varrella, ja jossain vaiheessa täällä oli myös erillinen vegaaninen menu. Se itse asiassa löytyi edelleen kysymällä, vaikka osittain se olikin vanhentunut, sillä vegaanista naan-leipää ei enää saa. Perusruokalistassa vegaaniset annokset on merkattu selvästi, ja siellä huomautetaan, että naanin tilalle saa pyytää papadumeja. Joka tapauksessa vegaaninen valikoima on peruslistaa laajempi. Silti kuitenkin päädyin ottamaan kummaltakin löytyvän kikhernemasalan lisätyllä tofulla. Alkuruoaksi tilasin samosat, ja juomaksi Sherpa-olutta.

Samosat olivat todellinen nostalgiatrippi, ja pelkästään hyvässä mielessä. Juuri tällaiselta kunnollisen samosan pitää maistua. Olettaisin, että tässä oli klassinen perunan, herneen ja korianterin yhdistelmä, johon törmäsin ensimmäisen kerran 90-luvulla. Silloin vielä vierastin korianteria, mutta nyt yhdistelmä maistuu täydelliseltä. Lautasella oli myös ripoteltuna hiukkasen vulkaanista suolaa, josta sai yllättävää kananmunan makua mukaan. Vahva tomaattinen dippikastike sopi annokseen oivallisesti.

Masala-annos oli valtava. Minusta tuntuu, että ruokaa oli tuplasti enemmän kuin klassisten metallilautasten ”pääruokaosastolla”. Lisukkeena oli oivallinen raikas ja monipuolinen salaatti, ja riisiä oli maustettu kurkumalla. Pidin masalasta kovasti. Se oli hyvin eri tyylistä kuin vaikkapa Lahden Pikku Makalussa, jossa sipuli maistui vahvemmin. Tässä täyteläinen tomaatin, kikherneiden ja yllättäen myös valkopapujen aromi sointui hienosti yhteen. Tofupalaset täydensivät annosta mielestäni hyvin.

Porissa Veg Point on tietysti suosikkini, mutta erittäin tyytyväinen olin tähänkin, ja suosittelen ehdottomasti.

Yak & Yeti
Yrjönkatu 7
Pori

ma–to 11–21
pe 11–22.30
la 12–22.30
su 12–20

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,