Lloyd’s Cafe and Bakery

"Tämä oli tyystin ainutlaatuinen kokemus. Kahvilan tunnelma vei minut hetkeksi ihan toisenlaiseen Helsinkiin."

12.5.2022

Tämä bageleihin erikoistunut aamiais- ja lounaskahvila aukesi Helsinkiin Pengerkadulle (tai kuten ravintola itse ilmoittaa, Bagelkadulle) parisen vuotta sitten. Kuulin siitä aika pian, mutta ymmärrettävästä syystä ensimmäinen visiitti sai odottaa pari vuotta, ja lempääläisenä en voinut testata bageleita noutoruokanakaan. Mutta Lloydin leipomukset saivat kehuja niin monelta taholta, että odotin innolla. En lähde kuvaamaan ravintoloitsijan taustaa sen tarkemmin, sillä Hesarin juttu kävi aikanaan sitä niin hyvin läpi.

Ensimmäinen vierailu osui tieteellisen konferenssin yhteyteen. Iloisesti rupatteleva Lloyd toivotti ensikertalaisen tervetulleeksi, ja päätin tilata listan neljästä bagelvaihtoehdosta ”everything bagelin”. Täytevaihtoehdoista vegaaninen on tempeh.

Minulla ei järin syvällistä bagel-tuntemusta ole. Yhdysvalloissa söin hyvin klassisen simppelin annoksen pari kertaa vuosia sitten, mutta Suomessa kokemukseni ovat rajoittuneet Helsingissä edesmenneeseen Brooklyn Caféhen sekä Yeastie Boihin ja Sandwich Clubiin. Turussa olen käynyt Bagel Housessa. Siinä se suunnilleen taitaa olla.

Lloydin bagelannos poikkesi näistä kaikista siinä, että ensimmäistä kertaa minulle tarjottiin Suomessa annos ”avattuna”. Toisin sanoen lautasella oli halkaistu ja paahdettu bagel, hummusta, tempehiä ja kasviksia, ja voisin itse päättää, söisinkö sen puolikkaina vai yhteen laitettuina. Päädyin edelliseen menetelmään, koska se kait on perinteisin – ja se sopi siihen rauhalliseen ja viipyilevään kahvilahetkeen, jota olin hakemassa.

Bagel poikkesi myös rakenteeltaan aiemmista kokemuksistani: se oli pinnasta rapsakaksi paahdettu, mutta sisältä se oli paljon tiiviimpi kuin yllä mainituilla – mutta vain hyvällä tavalla. Vain Brooklyn Caféssa olen tämän tapaista syönyt, mutta silloin vaikutelma oli jopa vähän kuivakka, ”painavaksi” sitä silloin kuvasin. Lloydin bagel sen sijaan oli mehevä. Tätä on hyvin vaikea verrata Yeastie Boin tätettyyn tyyliin, mutta tykkäsin tästä vähintään yhtä paljon, ehkä enemmänkin. Aterioina nämä kuitenkin olivat niin tyystin erilaisia, että ne kuuluvat ihan eri lajityyppiin.

Hummuksessa oli vahvan curryinen aromi, samoin erinomaisesti valmistetussa tempehissä. ”Everything bagelin” pippuri myös poltteli mukavasti. Marinoitu sipuli sopi niiden kanssa yhteen kivasti, muuten söin kasvikset erikseen tuhtien makujen tauottajina. Juomana minulla oli pannullinen mustaa teetä, mikä sointui näihin makuihin erittäin hyvin.

Tämä oli tyystin ainutlaatuinen kokemus. Kahvilan tunnelma, Lloydin vitsailu ja juttuhetket ohi kulkevien naapurien kanssa, sisustus, kaikki veivät minut hetkeksi ihan toisenlaiseen Helsinkiin kesken konferenssipäivien.

Lloyd’s Cafe and Bakery
Pengerkatu 9
Helsinki

ma–pe 10–18
la 10–16
su suljettu

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , , , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset