Pella’s Cafe

"Piirakka oli erittäin hyvä! Täytteestä pinaatin maku nousi hyvin esiin."

16.5.2022

Olen arvioinut tämän tamperelaisen kahvilan kaksi kertaa, ensin vuonna 2016, kun sinne tuli tarjolle vegaanisia leivoksia ja sitten vuonna 2018 nautittuani vegaanisen bagelin. Sittemmin olen istunut kahvilassa säännöllisesti – Tampereen kahviloiden joukossa varmasti olen viettänyt viime vuosina enemmän aikaa vain Mimosassa.

En kuitenkaan ole tullut syöneeksi siellä kauhean usein: lähinnä olen tilannut ison pannun lapsang souchonia ja syventynyt lukemaan ja kirjoittamaan. Tarjolla on ollut pääosin vanhaa tuttua minttubrownieta ja joskus moussekakkua, jotka ovat hyviä mutta minun makuuni niin makeita, että harvoin tartun niihin. Taannoin kyllä söin kummipoikaa tavatessamme viipaleen vallan erinomaista Marianne-moussekakkua, jota en muistaakseni ollut aiemmin kokeillut. Se oli juuri minun makuuni.

Suolaisella puolella ei ole usein sattunut olemaan tarjolla mitään käydessäni – joskin keittiössä olisi toki ollut valmius tehdä jotain pyydettäessä. Useimmiten olen kuitenkin tullut paikalle aterian jälkeen, joten se ei ole haitannut. Tällä kertaa minua kuitenkin hiukoi, ja ilahduin huomattuani vitriinin valikoiman monipuolistuneen roimasti. Tarjolla nimittäin oli härkis-avokadobagelin lisäksi hyvän näköistä härkispiirakkaa! Päädyin jälkimmäiseen. Olen saanut viime aikoina Helsingissä niin mojovia bageleita, että näiden olisi vaikea kilpailla. Vitriinistä löytyi myös kahdenlaisia aamiaishenkisiä chia-vanukkaita, joista valitsin mangoisen.

Piirakka oli erittäin hyvä! Se oli kostea ja mehevä mutta pysyi kuitenkin myös hyvin kasassa – tämä onnistuu nimittäin harmillisen harvoin vegaanisissa suolaisissa piirakoissa. Täytteestä pinaatin maku nousi hyvin esiin. Lisukkeeksi tarjottiin pieni salaatti.

Vanukkaasta pidin myös tosi paljon, mikä vähän yllättikin, koska mango on minulle joskus vähän vaikea maku. Pinnan myslissä oli suolaisuutta, kaurapohjainen ylempi kastike oli mukavan raikasta mangon kanssa, ja chian mukana taas tuli kookoksen maku. Tämä olisi käynyt oikein hyvin ravintolan raikastavasta jälkiruoastakin.

Facebookin Vegaaninen Tampere -ryhmässä olen törmännyt Pella’s Cafeen viime vuosina etenkin brunssiin liittyen. En ole vielä brunssilla käynyt, mutta tarjonta on ollut ilmeisesti aika hyvää, sekä valmiina pöydästä että keittiön puolelta toimitettuina lisälautasina. Täytyy muistaa joskus käydä kokeilemassa.

Pella’s Cafe
Hämeenkatu 14
Tampere

ma–to 8–20
pe 8–21
la 9–21
su 10.30–20

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset