Junky Vegan Kallio

"Purilainen oli mehevä, sopivan sottaisesti syötävä ja herkullinen. Sooseja oli enemmän kuin lääkäri määrää, mistä minä pidän."

6.6.2022

Kävin Sanomatalon Junky Veganissa suunnillen vuosi sitten, ja pentele sentään, en ole vielä päässyt palaamaan herkkujen ääreen! Hyvän kurkun perustajien Manun ja Jullen häissä sentään sain ahmia heidän keittiönsä ruokia – makkarapataa, mac’n’cheeseä ja hodareita, aijjai. Mutta suorastaan hävettää, että vaikka on vegaaninen pikaruokaravintola olemassa, olen näin hyljeksinyt (ja kaivannut) sitä. Otin ensimmäisen korjaavan askeleen ja sovin illallisen Kallion pisteeseen ystävieni ja heidän lapsiensa kanssa työreissun päätteeksi.

Kallion Junky Vegan avattiin viime vuoden lokakuussa kovin hauskasti Silvopleen viereen – näin vegaanisen ruokakulttuurin eri puolet kohtaavat sopuisasti, ja sattumalta olin vieläpä käynyt Silvopleessa edellisellä viikolla. Sali on aika iso, ilmeeltään yhtäältä baarimainen, toisaalta koristeltu kaikenlaisella kuten My Little Ponyilla. Loppu ihanan hälisevästä rakkaasta laumastamme saapui pian paikalle, ja uppouduimme ruokalistoihin

Minä olin Sanomatalon ravintolassa ihastunut sienipurilaiseen, mutta nyt halusin kokeilla jotain toisenlaista, mutta purilaista ehdottomasti. ”Meatingless” vaikutti just hyvältä: ”No Beef” -pihvi, vegaanista juustokastiketta, feikkipekonia, BBQ-kastiketta, sinappia, majoneesia ja suolakurkkua. My kinda burger. Kylkeen otin sipulirenkaat, koska niin täytyy maailman mennä. Muutoin pöytään tilattiin mm. nachoannoksia, ranskalaisia ja valkosipulileipää.

Purilainen oli mehevä, sopivan sottaisesti syötävä ja herkullinen. Sooseja oli enemmän kuin lääkäri määrää, mistä minä pidän. Nimestä päätellen pihvi voi olla Vegetarian Butcherin tuote – joka tapauksessa se oli erinomainen ja hyvin paistettu niin, että se oli edelleen mehukas. Kyllä tämä mielestäni pärjää hyvin Bun2Bunin purilaisille!

Jälkkäriksi pöytään tilattiin pirtelöitä, joista pääsin maistamaan lakritsista. Oikein hyvää, mutta pirtelöt eivät ihan täysin minun juttuni ole. Minun ”jälkkärini” oli aquafaba-vaahtoinen sour-drinkki.

Tänne. Useammin.

Junky Vegan Kallio
Toinen Linja 3
Helsinki

ma–to 16–22
pe 16–23
la 12–23
su 12–21

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , , , , ,