Silvoplee

"Hintansa väärti tämä oli ehdottomasti! Silvoplee on ehdottoman korvaamaton buffet-kasvisravintola."

25.5.2022

Kävin Silvopleen uusissa tiloissa Toisella linjalla vuoden 2020 marraskuussa. Tuolloin vielä jännitin, selviäisikö ravintola muuttoremontin ja koronakriisin jäljiltä – osallistuin joukkorahoituskampanjaankin. Onneksi Silvoplee näyttää selvinneen kunnialla. Olimme vaimon kanssa päiväreissulla Helsingissä, ja päätimme suunnata tänne lounaalle ennen tutustumista remontoituun Kiasmaan ja ARS22-näyttelyyn. Olimme kummatkin melko uupuneita parin päivän rankan puutarharehkimisen jälkeen, ja tällainen runsas ja monipuolinen ruoka olisi juuri sitä, mitä lääkäri määrää. Väkeä oli paikalla hyvin, mikä oli kiva nähdä.

Viime arviossani en tullut maininneeksi mitään uuden ravintolan sisustuksesta ja tunnelmasta, joten sanottakoon nyt, että tykkään tästä vielä enemmän kuin aiemmasta Silvopleesta. Tila on avara, valoisa ja selkeä, ja kulku buffetlinjastolle soljuu hyvin. Kaikkien ruokien merkinnät ovat selkeitä, mikä on vegaanista apetta hakiessa aina mukavaa.

Kasasin lautaselleni aimo annoksen: lehtikaali-ceasarsalaattia, peruna-parsasalaattia, misotofua ja papuja sekä kimchillä maustettua riisiä, omena-sipuli-majoneesisalaattia, ituja, versoja, punajuurihummusta, oliiveja, tsatsikia ja wokattuja vihanneksia. Ihan edulliseksi tämä iso lasti ei tullut, mutta Tampereen Gopalin tapaan hintaa määrittää tietysti ruokahalu, joskin Silvopleessa hinta taitaa olla hieman korkeampi.

Hintansa väärti tämä oli ehdottomasti! Parsa oli valmistettu erittäin hyvin, etenkin buffetissa tarjottavaksi. Ceasarsalaatissa oli vahva ”juustoinen” maku, kun taas wokkivihanneksissa etenkin paksoihin oli saatu ihastuttavan hieno aromi. Kimchiriisi ja tofu sopivat oivallisesti yhteen. Tykästyin myös täyteläiseen omena-sipulisalaattiin. Versoissa oli napakka suutuntuma ja hieno, melkein pähkinäinen maku.

Kyllä Silvoplee on tamperelaisten Gopalin ja Pavun ja Padan sekä helsinkiläisten Brindavanin ja Vegoshin rinnalla ehdottoman korvaamaton buffet-kasvisravintola. Täällä täytyy muistaa käydä työreissuilla useamminkin.

Silvoplee
Toinen linja 3
Helsinki

ma–pe 11–18
la 12–18
su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset