Bean Bar

"Tilasin 'Vegan BBQ' -toastin, jossa on nyhtökauraa, paprikatahnaa, rucolaa ja jonkinlaista chutneyta."

12.7.2022

Kun kävin tässä kahvilassa viimeksi arvioreissulla yli neljä vuotta sitten, kuvasin makuelämyksiä ”kotikutoisiksi”. Samanlaisella mielellä olin tälläkin kertaa, kun kävimme vaimon kanssa pienellä suupalalla ennen taiteen täyteistä päivää. Aamiaiseksi oli kovin myöhäistä, lounaaksi liian aikaista, ja koska junassa ei aamiaismahdollisuutta ole, jotain olisi syötävä ja muutenkin hetki hengähdettävä, koska edessä olisi myös paljon kävelyä.

Tilasin itselleni ”Vegan BBQ” -toastin, jossa on nyhtökauraa, paprikatahnaa, rucolaa ja jonkinlaista chutneyta. Vaimo otti avokadotoastin ruisleivällä. Oma toastini oli hyvin samanlainen kuin muistin vuosien takaa: runsaasti täytettä, kotoiset maut. Paprikatahnasta tuli mieleen vahvasti ajvar-kastike, jota en olekaan syönyt aikoihin. Oikein sopiva tällaiseen pikkunälkään, vaikkei mitenkään ihmeellistä olekaan. Esimerkiksi Tampereen Sohon toastit ovat ihan eri maailmasta.

Talon vihreä smoothie, jossa oli mukana palsternakkaa, sen sijaan oli oivallinen!

Edelleenkään Bean Bar ei suurimpien kahvilasuosikkien joukkoon nouse, mutta mielellään tätä silti suosittelee huikopalan hakupaikaksi. Nimittäin voileipiä saa lopulta aika harvoista paikoista! Helsingin Sandwich Club on tietysti, mutta sen leivät ovat tuhteja kokonaisvaltaisia aterioita, eivät välipaloja tai kahvin kyytipoikaa. Helsingin Kipon leivät ovat mainioita mutta nekin jo ateriakokoa. Bageleita saa useasta paikasta, mutta se on eri juttu.

Tampereen Kaffilassa olen syönyt vallan kelvon seitanleivän, Bär Barissa samaten. Helsingin Café Lasipalatsin leivistä olen tykännyt aina, ja Paulig Kulmasta olen saanut hyviä leipiä, mutta valikoima vaihtelee todella paljon. Ja tietysti Turussa Kirjakahvilassa olen syönyt leipiä useasti! (Sinne pitääkin muistaa palata joskus arvioreissulle.) Muistojen tieltä löytyy: sittemmin lopettaneesta Animasta sain ihanan tofu Benedict -leivän, ja Tartinen nimikkoleipiä on iso ikävä. Ihan perinteinen voikkari on kuitenkin vegaanisena edelleen harvinaisuus.

Bean Bar
Eerikinkatu 15
Turku

ma–pe 9–18
la 10–18
su 12–17

Kotisivu

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,