Tyrvään pappila

"Kukkakaalicurry oli suorastaan oivallinen, ja samalla omaleimainen! Penttilän tilan rieska toimi yllättäen erittäin hyvin naan-leivän sijaisena."

7.7.2022

Kävimme vaimon kanssa lounaalla täällä vajaat vuosi sitten taidenäyttelyreissun yhteydessä, ja kokemus oli niin mukava, että päätimme ehdottomasti palata. Sopiva tilaisuus koitti, kun matkasimme anopin kanssa puutarhaltamme takaisin kohti Poria. Anopin oli ollut tarkoitus vieraillakin pappilan ravintolassa taannoin, mutta järjestetty ryhmämatka oli peruuntunut – niin pääsipä hänkin tutustumaan paikkaan tällä tavalla.

Tällä kertaa emme ehtineet käydä katsomassa taidetta – palaamme myöhemmin kesällä siihen – emmekä kiertämään puutarhassa, sillä synkältä taivaalta uhkasi tulla kaatosade. Suuntasimmekin suoraan ravintolaan, ja meille löytyi onneksi vielä pöytä. Onnea oli mukana, sillä suurin osa pöydistä vaikutti olevan varattuja. Ehdimme myös tehdä tilauksemme juuri ennen parin isomman seurueen saapumista.

Tällä kertaa vegaanisena lounasannoksena oli kukkakaalicurry. Vähän jännitin, millainen ateria olisi edessä, sillä curryt ovat aika harvoin onnistuneita muissa kuin intialaisissa, nepalilaisissa, vietnamilaisissa, thaimaalaisissa tai muissa ravintoloissa, joiden omaan ruokakulttuuriin curryt kuuluvat. Mutta tämä annoshan oli suorastaan oivallinen, ja samalla omaleimainen!

Yrttinen riisi oli kosteaa ja täyteläistä, ja takapoltteinen curry sopi sen kanssa yhteen erinomaisesti. Kevennystä tuli vegaanisesta fraichesta, ja Penttilän tilan rieska toimi yllättäen erittäin hyvin naan-leivän sijaisena. Viininä oli oiva umbrialainen grechetton ja viognierin sekoitus: ensin mainittu on lemppareitani italialaisista rypäleistä, joten tämä oli mukava yllätys!

Maaseutumatkaillessa kieltämättä aika usein vegaanisen ruoan tarjonta on vieläkin kehnoa, mutta ainakaan Sastamalassa ei tarvitse huolta kantaa – tämä ravintola on vierailun arvoinen kohde aivan itsessään.

Tyrvään pappila
Asemakatu 4
Sastamala

(vaihtelevat aukioloajat, ks. Facebook-sivulta)

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset