Kivenheitto

"Beyond Meatiin oli jäänyt juuri sopivasti mehukkuutta, ja briossin taikinaan leivottu punajuuri – kyllä! – tuki sen makua mukavasti."

19.10.2022

Olen käynyt tässä baarissa ja varsinkin sen edeltäjässä vuosien varrella todella paljon, sillä asustimme pitkään lähistöllä, ja myös opiskelijaporukkamme illanistujaiset suuntasivat usein tänne. Silloin en kuitenkaan baarissa juuri syönyt vähävaraisuuden vuoksi (kaljaan raha toki riitti) sekä siksi, että ei ysärillä ja vuosituhannen alussa baareissa juuri vegaaniruokaa näkynyt. Sitten muutin ydinkeskustaan ja myöhemmin pois Tampereelta, ja visiitteihin täällä tuli vuosikausien tauko.

Nykyisin harrastekämppämme on kuitenkin lähistöllä, ja joskus viime vuoden syksyllä tai tänä keväänä käväisin Kivenheitossa oluella ennen peli-iltaa. Sattumalta vilkaisin ruokalistaa ja hoksasin vegaanisen ”Beyond Pink” -purilaisen, joka kuulosti hauskalta ja erilaiselta. Punajuuribriossi! Mitä se edes olisi? Pistin paikan mieleen.

Nyt oli sopivasti aikaa tapettavana ennen peli-iltaa, joten päädyin testaamaan purilaisen. Kyyppari kehui sitä innostuneena, mikä on aika mukavaa tällaisessa perinteikkäässä baariympäristössä, josta ei ensimmäisenä lähtisi vegaaniruokaa hakemaan.

Hyvältähän annos näytti, kun se pöytään kannettiin: kiiltäväpintainen sämpylä, muhkea Beyond Meat -pihvi, vegaanijuustoa, pinkkiä puolukkaista majoneesia, salaattia ja paksu pihvitomaatin viipale.

Ja erittäin hyvältä burgeri maistui! Beyond Meatiin oli jäänyt juuri sopivasti mehukkuutta, ja briossin taikinaan leivottu punajuuri – kyllä! – tuki sen makua mukavasti. Briossi pysyi myös hyvin kasassa, ja koska tomaatti oli kokonaisena viipaleena, hampurilaisen pystyi syömään kaksin käsin, juuri niin kuin pitääkin. Loppuun asti homma hoitui haukkailemalla ilman turvautumista aterimiin.

Tulin tästä samalla tavalla yllättyneen iloiselle ja innostuneelle tuulelle kuin Taalintehtaan Stall’s Barin purilaisesta. Enhän minä tätä osannut odottaa! Purilainen tulee ranskalaisten kera eli on sikäli annoksena hintavahko mutta ihan parempien baaripurilaisten nykyistä hintatasoa. Lämmin suositus!

Kivenheitto
Teiskontie 1
Tampere

ma–su 12–23

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset