Kulttuuriravintola Kivi

"Annos oli hodariksi mukavan omaleimainen."

18.10.2022

Olin käynyt tässä Tampereen teatterin yhteydessä toimivassa ravintolassa yllättävän harvoin vuosien varrella ottaen huomioon, että läheisimmissä ystävissäni on ollut alan ihmisiä vaikka kuinka kauan. Nuorempana tuli istuttua Tillikassa tiuhaan kyllä, mutta talon toiselle puolella harvakseltaan, mutta sen verran kuitenkin, että tila tuntui ihan tutulta sisään astuessani. Nyt kuitenkin tulin ensimmäistä kertaa koskaan syömään – olin nimittäin kuullut paikan vegaanisista annoksista vasta taannoin.

Ruokalistalta löytyy vegaanisena nachoannos, yrttileipää lisukkeilla, lohkoperunoita, hodari, tomaattikeitto sekä hampurilainen. Varsin mukavan laaja valikoima siis tällaiseen baari–bistroympäristöön. Koska olin kuullut nimenomaan hodarista hyvää, tilasin sen, ja sain vielä after work -ajan alennuksenkin.

Annos oli hodariksi mukavan omaleimainen, sillä leipänä oli tavanomaisesta americana-tyylistä poiketen paahdettua patonkia tai ciabattaa. Sisällä oli jokin pitkulainen mausteinen seitanmakkara/nakki, ilmeisesti Vegemin tuote, josta pidin kovasti. Lisukkeina löytyi marinara-kastiketta, dijon-sinappia, rucolaa, punasipulia ja paahdettua sipulia. Kyljessä oli muutama lohkoperuna ja kipollinen majoneesia, eli ihan kunnon annos!

Ja kyllähän minä tästä tykkäsin. Isosuiselle ihmiselle tämä annos on tehty, eli sirommalla leipälävellä voi olla vähän työtä saada haukattua niin, että kaikkea saa mukaan. Mutta sen onnistuessa maku oli varsin erinomainen. Edellisistä hodariarvioista on sen verran jo aikaa, etten lähde tekemään vertailuja, mutta eipä Tampereella liiemmälti vegaanisia hot dogeja ole tarjolla! HOAXissa löytyy, ja parista muustakin paikasta kait, mutta ihan tältä pohjalta Kivi ansaitsee ehdottomasti suosituksensa.

Kulttuuriravintola Kivi
Keskustori 2
Tampere

ma suljettu
ti–to 16–24
pe 16–01
la 12–01
su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset