Momo Toko Ramen Restaurant

"Pettymys jatkui ramenin kanssa. Liemessä oli kurkussa pistävä huonosti kypsyneen curryjauheen maku, ja suolaa ei ollut nimeksikään."

29.10.2022

Olen arvioinut tämän ravintolan kahdesti, tammikuussa 2017 ja marraskuussa 2020. Siitä sukeutui nopeasti yksi suosikeistani, ja kollegoidenkin kanssa täällä on tullut käytyä useampaan otteeseen. Siksi harmittaakin joutua kirjoittamaan negatiivinen arvio – en pidä niiden tekemisestä ylipäätään, mutta vanhan suosikin kohdalla se kismittää vielä enemmän.

Lokakuussa kaksi ystäväpariskuntaa kävi Momo Tokon remontoidussa ”lippulaivaravintolassa” Yliopistonkadulla, ja kummaltakin kuulin huonoa palautetta. Tosin molemmat olivat päätyneet donburiannoksiin, ja minähän olin syönyt täällä vain ramenia ja bao-sämpylää. Useinhan on niin, että johonkin asiaan kuten tässä tapauksessa rameniin erikoistunut paikka ei ole niin hyvä muissa annoksissa. Päätin kuitenkin käydä pian testaamassa paikan varmuuden vuoksi.

Vietin lepopäivää kirjamessujen aikaan, ja käväisin Pasilasta keskustassa lounaalla. Tilasin vanhan suosikkini, vegaanisen baon, ja koska olin syönyt soijaleike-misoliemiramenin aiemmin, päätin kokeilla tofu-curryramenia. (HUOM! Kummatkin pitää pyytää erikseen vegaanisena.)

Baon tullessa pöytään olin vähän järkyttynyt. Tämähän on ollut minulle rakas annos, niin alkuperäisenä minimalistisena kuin uudistettuna versiona. Mutta jotain oli mennyt pahanlaatuisesti pilalle. Tofussa ei ollutkaan ihanan täyteläistä tahmeaa kastiketta, vaan nyt se muistutti enemmän lientä, josta puuttui syvyyttä – ja sämpylä oli vettynyt niin pahasti, että se hajosi käsiin heti. Maku oli kaukana vanhasta herkullisuudesta. Annos oli huono.

Pettymys jatkui ramenin kanssa. Se tuli pöytään ensin kananmunan kanssa, mutta vegaaninen versio toimitettiin sujuvasti pöytään – tällaisia virheitä sattuu, se ei minua haitannut. Mutta kun annos ei ollut hyvä. Liemessä oli kurkussa pistävä huonosti kypsyneen curryjauheen maku, ja suolaa ei ollut nimeksikään. Liemi on niin olennainen osa ramenannosta, että syöminen oli aika ankea kokemus. Tofun leivitys kyllä oli onnistunut tosi hyvin.

Tältä pohjalta en osaa enää Momo Tokoa suositella. Tiedä häntä, onko käynyt sama kuin monen muun ravintolan kohdalla: nopea leviäminen tusinan ravintolan ketjuksi, aina Tallinnaan asti, on tarkoittanut, että keittiön osaaminen ja antaumus ei ole pysynyt alkuaikojen tasolla.

Momo Toko Ramen Restaurant
Yliopistonkatu 5
Helsinki

ma–pe 11–21
la 12–21
su 12–20

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset