Peace Kitchen

"Kerrankin kasviksia oli tämäntyylisessä nuudelikeitossa kunnolla. Proteiinin, kasvisten, liemen ja nuudelien suhde oli minulle just sopiva."

4.11.2022

Thai Vegan Kitchen laajensi toimintaansa elokuun lopulla, kun useiden aasialaisten keittiöiden nuudeliruokiin erikoistunut Peace Kitchen aukesi Punavuoreen (tätä kirjoittaessa on tullut alustavaa tietoa myös Kallioon avattavasta Peace Kitchenistä). Minun oli tarkoitus käydä täällä jo aiemmin pariinkin kertaan, sillä uudet vegaaniset ruokapaikat ovat aina to eat -listan prioriteettikärjessä, mutta suunnitelmani muuttuivat kummallakin kerralla. Nyt vihdoin kerkesin ennen tutkijaryhmämme kokousta.

Peace Kitchen on piskuinen paikka: asiakaspaikkoja ei ole monta, ja keittiökin on pika- tai katuruokahenkinen. Tarjolla on riisi- ja nuudeliruokia, mutta tietysti täällä halusin kokeilla nimenomaan nuudeleita ja vielä keittoruokaa. Koska päivän annos ei ollut keitto, valitsin listalta kiinalaistyylisen mausteisen keiton ribs-kastikkeessa kypsennetyillä soijapalasilla.

Ja kyllähän minä tästä tykkäsin! Liemessä oli makua, soijapaloja oli kunnolla ja niissä oli hyvä karamellisointi, ja kerrankin kasviksia oli tämäntyylisessä nuudelikeitossa kunnolla. Kaiken kaikkiaan proteiinin, kasvisten, liemen ja nuudelien suhde oli minulle just sopiva: usein minulta tahtoo jäädä esim. pho-annoksista syömättä iso osa nuudeleista, mutta nyt meni melkein kaikki. Kasviksia oli monipuolisesti: parsakaalia, kesäkurpitsaa, porkkanaa, kiinankaalia, tarhapapuja, sipulia ja runsaasti korianteria (myyjä kysyi fiksusti etukäteen, haluanko sitä). Pöytämausteeksi oli tarjolla myös mm. vegaanista ”kalakastiketta”, jota oli hauska kokeilla, ja sehän toimi mainiosti myös.

Ainoa miinus ateriassa oli, että Peace Kitchen kärsii Thai Vegan Kitchenin tavoin hyvin heikosta ilmastoinnista. Eli paikan päällä aterioinnista jää väistämättä vaatteisiin aika vahvat tuoksut. Tämä on hyvä tietää etukäteen, jos sitä kovasti vierastaa.

Lauantaisin ravintolassa on nuudelibuffet, jossa voi koostaa oman annoksensa, ja muinakin aikoina annoksen räätälöinti on mahdollista: tämä tuo kivaa vaihtelua.

Peace Kitchen
Pursimiehenkatu 12
Helsinki

ma suljettu
ti–la 11–20
su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , , , , , , , , , ,