Kvetkas

"Varjelkoon miten hyvä burger tämä oli! Sinapin aromi oli juuri sopivan hyökkäävä olematta liian ”wasabimainen”, ja papupihveissä oli syvyyttä."

16.12.2022

Lokakuussa Ympyrätalon viereen Hakaniemeen parkkeerasi Kvetkas-ruokakärry, joka tarjoaa vegaanisia ja vegetaarisia grilliruoka-annoksia, lähinnä purilaisia mutta myös kulhoannoksia. Manu, rakas vanha ystäväni ja toinen Hyvän kurkun perustajista, vinkkasi tästä minulle tuoreeltaan, ja pistin Kvetkasin to eat -listan prioriteettijärjestyksessä korkealle. Helsingin reissuja oli kuitenkin melko vähän loppuvuodesta, ja vielä vähemmän sellaisia, joiden aikana kerkeäisin pistäytyä Hakaniemessä. Onneksi nyt parin päivän reissulla oli sopivasti löysää aikaa, kun aikatauluni muuttuivat. Niinpä ennen junan lähtöä ehdin pistäytyä burgerille.

Suunnilleen puolet listan burgereista on vegaanisia, ja joulukaudella vaihtoehtoja oli kaikkiaan kahdeksan! Otin ehdottomasti ”Simplen”, sillä yksinkertaisin purilainen on usein paras testi paikan tasolle. No kovin simppeliksi tätä burgeria ei voi kutsua, sisälsihän se kaksi mustapapupihviä ja kummankin päällä juustoa, runsaasti kasviksia, aiolia ja sinappikastiketta. Purilaisen valmistusta saattoi seurata mukavasti ikkunasta, ja harvoin moista antaumuksellisen käsityön meininkiä näkee. Pihvit paistettiin kupujen alla niin, että myös juusto saatiin sulamaan kunnolla ja aromit pysymään tallessa. Vaikka ulkona oli kylmä, ”talon” tarjoama tee teki odotuksesta lämpimän.

Kauniin burgerin sain käteeni: kiiltävä sämpylä, runsaat soosit, kauniisti asetellut vihannekset. Tähän iski hampaansa ilolla, ja varjelkoon miten hyvä burger tämä oli! Sinapin aromi oli juuri sopivan hyökkäävä olematta liian ”wasabimainen”, ja papupihveissä oli syvyyttä. Olin niin kaivannut tällaista artesaanimeininkiä sen jälkeen kun Tampereen Eatshares lopetti ainakin toistaiseksi. Aivan saletisti tämä meni parhaimpien viime vuosien purilaiskokemusten joukkoon.

Mustapapupihvien lisäksi Kvetkasin purilaisvaihtoehdoista löytyy rapsakkaa osterivinokasta, munakoisoa, intialaista bhaji-paistikasta (sen henkinen burger oli muuten syyskuussa Tampereen Sohossa yksi parhaimpia ravintolaburgereita aikoihin!) sekä Beyond Meatia. Makumaailmoista löytyy perinteisen americanan lisäksi Italiaa, Koreaa ja Intiaa. Aika komea lisä kaupungin tarjontaan siis.

PÄIVITYS 9.5.2023: Kioski muuttaa toukokuussa 2023 Redin viereen Kalasatamaan.

Kvetkas
Säästöpankinranta
Helsinki

ma–pe 11–21
la 12–21
su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset