Be Mine Healthy Friends

"Kaaliin ja porkkanaan oli saatu marinoimalla makua, joka antoi vastapainoa pähkinälle. Hieman tulisuuttakin löytyi!"

19.1.2023

Vuoden 2020 lopulta Lönnrotinkadulla toiminut Be Mine Healthy Friends oli jäänyt minulta alkujaan huomaamatta, kunnes joskus viime vuoden lopulla satuin kävelemään sen ohitse. Ilmeisesti alkujaan ravintolassa tarjottiin myös joitain eläinperäisiä aineksia ainakin City-lehden jutusta päätellen, mutta jossain vaiheessa ravintola vakiinnutti linjansa ainakin toistaiseksi vegaaniseksi. Kasvissyönnin edistämisen ohella ravintola painottaa erittäin voimakkaasti terveellisyyttä, ja ketogeeninen ruokavalio on siellä iso juttu. Se ei ole minun juttuni, kuten blogin lukijat hyvin voivat päätellä, mutta joka tapauksessa vegaaninen ruokapaikka kiinnostaa aina, ja herkullinen ruoka voi kummuta vaikka millaisista lähtökohdista.

Olimme vaimon kanssa yöpyneet viereisessä hotellissa, ja etsimme kevyttä lounasta ennen junaa. Tilasimme kumpikin pad thai -kulhoruoan, minä ”jauhelihalla” ja vaimo tofulla. Kulhoissa oli kesäkurpitsasta leikattua nuudelia, kurkkua, tomaattia, punakaalia, porkkanaa, avokadoa ja pähkinäkastiketta sekä pähkinöitä. ”Jauheliha” oli kait paistettuja soijahiutaleita: makua niissä ei juuri ollut, mutta proteiinia tietysti ja mukava lisä koostumukseen. Tofun ottaisin varmaan silti ensi kerralla, tai jotain muuta ”päätäyte”-vaihtoehtoa.

Tykkäsimme kumpikin annoksistamme kovasti. Kulhoon mahtui kosolti syötävää, ja kaaliin ja porkkanaan oli saatu marinoimalla makua, joka antoi vastapainoa pähkinälle. Hieman tulisuuttakin löytyi! Tästä tuli vähän mieleen vanha suosikkimme DATE+KALE Kampissa – ikävöimme sitä edelleen. Tosin siellä maut olivat japanilaistyylisiä ja vahvempia, joten ihan sen tasolle Be Mine ei noussut. Joka tapauksessa tällaista tuoreisiin kasviksiin nojaavaa täyttävää ruokaa saa harvoin, joten ravintola ehdottomasti täyttää paikkansa.

Vegaaniruoalla on nykyään suuri suosio, mutta asiakaskunta ei kuitenkaan keskity niin voimallisesti terveellisyyteen kuin aikanaan olisi voinut kasvissyönnin tulevaisuudesta ajatella (ja tämähän minulle sopii). Siksi tällaisen ravintolan voi olla vaikea houkutella osaa vegaaniyleisöstä – mutta suosittelen kyllä testaamaan! Ja toisaalta vegaanista ruokaa syövät nykyään monetkin muut kuin vegaanit, ja tämänkin blogin lukijoista tämä joukko muodostaa ison siivun. Eli terveyslähtökohdista lähteviä syöjiä löytyy laajemmaltikin, ja nykyään voisi olettaa, että sana ”vegaani” ei karkota heitä. Työtä vakiasiakaskunnan löytäminen siis vaatinee, mutta ainekset ovat mielestäni kohdallaan.

Be Mine Healthy Friends
Lönnrotinkatu 9
Helsinki

ma suljettu
ti 16–20
ke–la 12–20
su 12–19

Kotisivu

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset