Lulu’s

"Pehmeä koostumus, 'osterin' raikas ilmava maku ja tilpehöörit muodostivat todella monitahoisen makuelämyksen. Mitään ihan tällaista en ole ennen syönyt."

26.1.2023

Yes Yes Yes -ravintolan taustalla olevien ravintoloitsijoiden uusi hanke Lulu’s aukesi elokuussa Pohjoisesplanadille Kauppatorin kulmaan. Se on kasvisravintola, tavallaan, sillä samassa yhteydessä toimii kalaruokaan keskittyvä Latitude 25 Omakase – kuitenkin erillisessä tilassa, mikäli oikein ymmärsin. Jälkimmäinen toimi aiemmin Korkeavuorenkadulla, ja törmäsin jossain vaiheessa kehuihin sen vegaanisesta menusta. Mutta nykyisillä kotisivuilla puhutaan vain merenelävistä, joten nykytilanteesta on vaikea sanoa. Joka tapauksessa Lulu’s on kasvisravintola, tavallaan, ja sen menussa vegaaniset ja vegaaniseksi muunnettavat annokset ovat vahvasti esillä.

Menin syömään ennen messuviikonlopun alkua itsekseni. Olin liikkeellä suht aikaisin, ja ravintola oli vielä hiljainen, mikä sopi rauhaa hakevaan mielentilaani hyvin. Seurueita alkoi saapua torstai-illaksi aika mukavasti ateriani aikana, mutta tila ei muuttunut hälyisäksi missään vaiheessa. Sisustus oli kivan omaleimainen, tietoisen baarimainen, ja baarihan tämä onkin ravintolan ohella.

Ruokalista on kategorisoitu samaan tyyliin kuin Yes Yes Yes -ravintolassa, otsikoilla, jotka eivät kerro ensikävijälle mitään (munchies, dips, roots & greens, comfort), mutta en antanut sen ärsyttää itseäni. Tilasin kolme annosta: ”maapähkinämaito-osterit”, salaattikääryleet ja mykyannoksen (dumplings, jos tuo sana ei ole tuttu). Alkuun otin japanilaisvaikutteisen varsin mukavan drinkin ja ruokani kanssa pienen lasillisen varsin hyvää monen rypäleen valkoviiniä.

Osteriannos oli melko hämmentävä, sillä se tarjottiin oikeista osterien kuorista. Onhan tämä kieltämättä tosi hämmentävä valinta kasvisravintolassa. Tarjoilija kertoi, että kuoret on kierrätetty toisen ravintoloitsijan Holiday Barista, eli juuri tätä annosta varten ei ole ostereita availtu. Joitakuita tämä voi kuitenkin karkottaa. Itse annos oli joka tapauksessa mielestäni erinomainen. Joko olen täysin toisilla linjoilla kuin Hesarin syksyisen murska-arvion kirjoittaja tai sitten annosta on muokattu, mutta minulle pehmeä koostumus, ”osterin” raikas ilmava maku ja tilpehöörit muodostivat todella monitahoisen makuelämyksen. Mitään ihan tällaista en ole ennen syönyt, tai en löydä vertauskuvaa aiemmista ateriakokemuksista.

Toinen annos, salaattikääryleet tofulla, shisolla ja paksoilla, sen sijaan toi mieleen loistavan aterian Turun Kuori-ravintolassa vuonna 2017. Shiso-lehdet nousivat annoksessa myös hienosti esille tuoden mieleeni sen ensimmäisen ihmeellisen kokemuksen Tampereen edesmenneessä Nomu Izakayassa, kun sittemmin harmillisesti siellä lopettanut kokki räätälöi minua varten taivaallisen shiso-riisi-kiiwi-suupalan. Sitä makua kaipaan edelleen. Lulu’sin salaattikääryleessä nousi esille erinomainen pinnasta rapea ja sisältä täyteläisen mehevä tofu, jota kastikkeet tukivat täydellisesti. Resepti oli ehkä hieman muuttunut siitä, mitä menu sanoo tätä kirjoittaessani, mutta joka tapauksessa annos oli aivan loistava.

Kolmas annos ei noussut ihan edellisten tasolle, mutta ihan hyvä se oli. Mykyt muistuttivat ehkä enemmän isoja tortelloneja kuin aasialaisten keittiöiden tyyliä paksulla taikinallaan. Minulla on niin hyviä italialaisen tyylin kokemuksia, että nämä eivät päässeet sille tasolle. Täytteessä oli ihan hyvä maku, mutta tällaisessa keittiössä olisin kaivannut silti siihen enemmän makua ja ehkä rakennettakin – nyt se oli turhan pehmeä eikä antanut vastapainoa sinänsä onnistuneelle majoneesidipille. Maustettu soija ja majoneesi eivät myöskään istuneet erityisen hyvin yhteen joskaan eivät tapelleetkaan. Jos tulisin uudelleen, ehdottomasti kokeilisin ”Comfort”-osastolta (jotka kait ovat eniten ”pääruokia”) jotain muuta.

Olin kaikkiaan erittäin tyytyväinen ateriaani, ja kyllä tämän kokemuksen valossa tänne mieluusti palaisin.

Lulu’s
Pohjoisesplanadi 17
Helsinki

ma–ti suljettu
ke–to 17–00
pe–la 16–02
su suljettu

Kotisivut

Facebook

Lue lisää näistä aiheista:

, , , , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset