St. George Bakery & Bar

"Olihan tämä nyt laakista paras vegaaninen juustokakku, jota olen syönyt!"

3.3.2023

Minun on pitänyt käydä tässä hotellikahvilassa jo pitkään. Ehkä pari vuotta sitten kuulin ylistystä paikan englantilaisesta iltateestä, ja koska olen päässyt kokemaan sellaisen vain Kämpissä viisi vuotta sitten, sehän kiinnosti. Mutta reissujeni aikatauluihin iltapäiväteet eivät ole koskaan istuneet – Turussakin yksi kiinnostava kandidaatti on vieläkin testaamatta. No, kävi sitten niin, että St. George ehti luopua iltapäiväteestä kokonaan, ennen kuin kerkesin paikalle. Vielä viime vuoden maaliskuussa näin ihania kuvia sieltä, nyyh.

St. George Bakery & Bar on kuitenkin osunut tutkaani toistuvasti, sillä heidän leipurinsa viestii säännöllisesti vegaanisista antimista Facebookin Vegaaninen Helsinki -ryhmässä. Hän on mainostanut vegaanisia laskiaispullia, Runebergin torttuja, ystävänpäivän leivoksia ja monta muuta tuotetta.

Hän on myös aina vastannut kysymyksiin auliisti, mikä on erityisen mukavaa. Kyselin taannoin, mikä olisi vegaanisten leipomusten etsijälle hyvä päivä käydä, ja hän suositteli perjantaita, koska viikonlopuksi tehdään yleensä isompi valikoima. Työporukan tapaaminen osuikin sopivasti perjantaille, joten pääsisin käymään sitä ennen kahvilla ja makealla suupalalla.

Minulla oli ajatuksena viedä pullaa työporukalle, mutta sitä ei tällä kertaa sattunut olemaan tarjolla. Sen sijaan vitriinissä oli neljää makeaa vaihtoehtoa, joista päädyin paistettuun juustokakkuun. Sellaista oli tarjonnut viimeksi kahvila Rakastan.

Ja olihan tämä nyt laakista paras vegaaninen juustokakku, jota olen syönyt! Pidän ehdottomasti tällaisista paistetuista enemmän, ja tässä oli onnistuttu täydellisesti. Koostumus oli oivallinen, samoin suutuntuma, ja maku oli juuri oikeassa tasapainossa. Tämä oli niin hyvää, että ihan harmitti viimeiseen haarukalliseen tullessa. Monet juustokakut ovat minun makuuni niin äiteliä, että viipale on joskus vaikea lopettaa. Näitä olisin syönyt helposti kaksi hyvän teepannun kumppaneina.

Tänne palaan!

St. George Bakery & Bar
(Hotel St. George)
Yrjönkatu 13
Helsinki

ma–pe 8–18
la–su 9–18

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset