Viet Balo

"Vietnamilaisessa keittiössä tykkään sen selkeistä ja hienovaraisista mauista, yhden tai kahden raaka-aineen vallitsemisesta aromeissa. Ja sain juuri sitä mitä halusin."

13.4.2023

Tämä Helsingin Kruununhaassa toimiva vietnamilainen ravintola on ollut jo pidempään to eat -listallani, sillä se on mukavan lähellä työporukkamme toimistoa. Vihdoin sain kollegat usutettua testaamaan uutta paikkaa, ja menimme isolla köörillä lounaalle. Viet Balo on pienehkö ravintola, mutta tulimme sen verran myöhään lounasaikaan paikalle, että tilaa yli puolelle tusinalle löytyi saman pöydän äärestä.

Olin törmännyt kehuihin paikasta varmaankin Facebookin Vegaaninen Helsinki -ryhmässä. Kotisivuilta näki, että monia asioita olisi saatavilla vegaanisena versiona. Mutta paikan päällä ilmeni, että potentiaalinen vegaaninen valikoima oli vielä isompi. Useimmat listan annoksista on saatava kasvisversioina tai vegaanisina, ja keskustelu asiasta meni sujuvasti. Kalakastiketta ei kasvisversioihin koskaan laiteta ja niin edelleen.

Vaihtoehtojen joukosta valikoin ”Ihanan Keskimaan nuudelisopan”. Hobittimaisesta nimestään huolimatta se viittaa keskiseen Vietnamiin ja etenkin Huén kaupunkiin, josta alkuperäinen ruokalaji on kotoisin. Tässä kasvisversiossa on tofua, soijaleikettä ja sieniä. Nimen lisäksi valitsin sen siksi, että listassa kuvattiin vahvaa sitruunaruohon aromia. Vietnamilaisessa keittiössä nimittäin tykkään sen selkeistä ja hienovaraisista mauista, yhden tai kahden raaka-aineen vallitsemisesta aromeissa.

Ja sain juuri sitä mitä halusin. Liemen tyylissä oli paljon samaa kuin lempivietnamilaiseni Fly Fusion Cafén keitoissa. Liemessä oli makua ja lämpöä, mutta se oli pikemmin raikas ja aromaattinen kuin vahva ja umaminen. Sitruunaruoho ja yrtit erottuivat selkeästi, ja talon chilitahna toi makuun syvyyttä.

Usein tämän tyylisistä nuudelikeitoista minulla jää osa nuudeleista syömättä, koska niitä tapaa olla liikaa, mutta tässä tasapaino oli juuri oikea. Tänne palaan varmasti uudelleen lounaalla, ja koska banh mi -patongin saa kuulemma myös vegaanisena, se on ehdottomasti testattava.

Viet Balo
Liisankatu 9
Helsinki

ma–pe 11–19
la 12–19
su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset