Hel York

"Kolmesta vegaanisesta vaihtoehdosta valitsin Old Boyn, johon kuuluu savutofua, säilöttyä inkivääriä, salaattia, kesäkurpitsasalsaa sekä lime-korianterimajoneesia. Olutta tietysti otin myös."

16.6.2023

Tämä bageleihin erikoistunut baariravintola on ollut to eat -listoillani jo jonkin aikaa. Koska käyn nykyisin harvemmin Sörnäisten kulmilla, sinne pitäisi hankkiutua erikseen, mutta sopivaa ilta-aikaa ei hetkeen löytynyt. Nyt takana oli parin päivän tieteellinen seminaari, minulla olisi aikaa ennen junan lähtöä, ja halusin ehdottomasti ruoan lisäksi rentoutua baarimaisesti. Hel York suorastaan hyppäsi silmille to eat -listalta ja suuntasin Sörnäisiin metrolla.

Kolmesta vegaanisesta vaihtoehdosta valitsin Old Boyn, johon kuuluu savutofua, säilöttyä inkivääriä, salaattia, kesäkurpitsasalsaa sekä lime-korianterimajoneesia. Olutta tietysti otin myös. Päädyinpä tilaamaan myös seesamiset kukkakaalisiivet. Varsinaisesti ”siipiä” ne eivät olleet, koska niissä oli hyvin vähän leivitystä, pikemmin vain jauhotusta tuomaan pintaan pitoa kastikkeelle. Ja soosia ne ottivatkin mukaan komeasti – seesaminen maku oli erinomainen.

Bagelissa tofu oli muhkeana leivitettynä pihvinä, mikä teki syömisestä kätevää, kun täyte ei tursunnut reiästä ulos. Tofu oli hyvää, ja pidin bagelin rakenteesta, mutta jostain syystä säilötyn inkiväärin maku ei maistunut minulle yhdessä jonkin muun aineksen kanssa. Joskus käy tällainen jännä alkemistinen reaktio: kaikki asiat yksitellen maistuivat hyviltä, mutta yhdessä jostain kumman syystä joku tökki. Tämä on kyllä varmasti tyystin henkilökohtainen mieltymys, sillä annoksessa ei kyllä miltään osatekijältään ollut mitään moittimista. Ensi kerralla kuitenkin kokeilen jotain toista bagelia.

Erinomainen vaihtoehto Hel York on joka tapauksessa kaupungin bagel-tarjonnassa. Niin, ja kalja maistui.

Hel York
Vilhovuorenkatu 5
Helsinki

ma suljettu
ti–to 16–24
pe 16–02
la 15–02
su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , ,