Junk y Vegan

"Sooseja oli hemmetisti mutta ne eivät tehneet syömisestä liian vaikeaa, ne tukivat toisiaan ja antoivat tilaa pihvin ihanalle käristyneelle aromille."

2.6.2023

Arvioin vegaanisen pikaruokaravintolan Junk y Vegan kesäkuussa 2021 pian sen avauduttua. Aterioin rakkaiden ystävien kanssa, ja tykkäsin vegaanisesta roskaruoasta kovasti – ja baarimaisessa ravintolassa siihen sai kunnon juomat päälle. Ruokablogaajan elämä vain tahtoo olla tällaista, että hyviin paikkoihin ei kerkeä palata pian uudestaan. Ensivierailun ja tämän välillä olen nimittäin käynyt alkuperäisessä Junk y Veganissa vain kerran.

Toukokuussa 2022 juhlittiin Hyvän kurkun perustajien Manun ja Jullen häitä, ja aterioista vastasi tämä ravintola! Erittäin pätevää oli ruoka, ja vannoin palaavani. Postikujan sijaan päädyin kuitenkin ystävieni ja heidän lastensa kanssa silloiseen Kallion Junk y Veganiin. Tuokin visiitti oli oikein onnistunut, ja minun oli tarkoitus palata, mutta Kallion ravintola lopettikin lokakuussa.

Minulla oli vähän hiljaisempi kausi, mitä burgereihin tulee, mutta viime aikoina olen saanut oivallisia purilaisia Social Burgerjointissa, Kvetkasissa ja Bastard Burgersissa. Bun2Bunissa minun on myös pitänyt käydä pitkästä aikaa uudelleen, mutta en ole sattunut olemaan sillä suunnalla. Täytyy kyllä ottaa asiaksi, sillä onhan täysin vegaanisten ravintoloiden tilanteesta pysyttävä selvillä. Tällaisissa ajatuksissa hoksasin myös kokouspäivän jälkeen, että olisi aika palata Junk y Veganiin.

Minulla ei ollut kovin suuri nälkä, joten tilasin pelkän purilaisen ilman lisukkeita. Päädyin Smash Junkyyn, jossa on listan mukaan litistämällä paistettu Peas of Heavenin pihvi, vegaanista pekonia, kurkkusalaattia, coleslawia, tomaatti-sipulisaalaattia sekä vegejuustokastiketta, BBQ-soosia, sinappia ja majoneesia. Erittäin soosinen purilainen siis, kuten kuvasta näkyy! Salaattivalikoima ei kuitenkaan ihan verkossa olevaa listaa vastannut, rucolasta päätellen.

Runsaskastikkeinen purilainen on vaikea laji, sillä helposti kastikkeet valtaavat kokemuksen tyystin. Tämä purilainen pysyi kuitenkin juuri rajan oikealla puolella: sooseja oli hemmetisti mutta ne eivät tehneet syömisestä liian vaikeaa, ne tukivat toisiaan ja antoivat tilaa pihvin ihanalle käristyneelle aromille. Tämä pekoni ei toiminut ihan yhtä hyvin kuin taannoisessa Bastardsin pekonipurilaisessa, mutta kyllä sekin paikkansa annoksessa ansaitsi. Ilolla söin tämän burgerin.

Junk y Vegan
Postikuja 2
Helsinki

ma–ti suljettu
ke–to 15–22
pe–la 12–23
su 13–21

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset