Momotoko Citycenter

"Tämä oli erittäin hyvää, suorastaan herkullista! Tofu oli pinnalta suolaista ja rapeaa, sisältä munakasmaisen pehmeää"

31.5.2023

Olen arvioinut Momotokon ruokia blogissa useaan otteeseen, mutta joka kerran olen syönyt Yliopistonkadun ”lippulaivaravintolassa”. Ketjuhan on laajentunut useaan kaupunkiin, aina Tallinnaa myöten – viimeksi myös Tampereelle. Ensimmäisen kerran kävin syömässä Momotokon ramenia tammikuussa 2016, mutta silloin kokemus oli osaksi harmittava, koska tuolloin annoksen vegaanisena saaminen oli vähän työn takana. Ensimmäisellä blogiarvioreissulla söinkin tofu-baon ja ihastuin ikihyviksi. Rameneita kerkesin syömään aika pian, ja tykästyin sen verran, että kävin useaan otteeseen. Seuraavan arvion kirjoitin kuitenkin vasta marraskuussa 2020, sekä baosta että ramenista soijaleikkeellä. Rameniin tofulla ja tulisella liemellä kävin ihastumassa seuraavan vuoden syyskuussa.

Seuraavalla arvioreissulla marraskuussa 2022 kohdalle sattui kuitenkin iso pettymys. Bao oli ihan eri maailmasta kuin ennen, suorastaan ankea, eikä ramen-annoskaan ihastuttanut. Rakkaat ystävät kokivat Yliopistonkadulla myös ruokapettymyksen. Harmistusta korosti, että lippulaivaravintola oli juuri auennut näyttävästi remontin jälkeen. Kova kiire ei ollut palata.

Taannoin sain kuitenkin vinkin ystävältä, että ketju on lanseerannut erillisen vegaanisen menun. Tämä oli todella mukavaa – alkuvuosina Momotokossa sai varmistella, että annos tulisi ilman kananmunaa jne. Nyt olisi useita valmiita vaihtoehtoja.

En kuitenkaan päätynyt Yliopistonkadulle. Pitkän kokouspäivän jälkeen pyöriskelin Citycenterissä miettien, mitä söisin, ja katseeni osui ravintola-alueen Momotokoon. En ollut edes tiennyt, että toinen ravintola oli avattu näin lähelle Yliopistonkatua! Uusi vegaaninen menu oli selvästi esillä, ja valitsin viidestä vaihtoehdosta Vegan Chili Tonkatsun, jossa on uppopaistettua tofua, edamameja, merilevää, shimeji-sieniä, maissia ja ituja. Vaaleaan maitomaiseen liemeen on lisätty runsaasti chiliöljyä.

Ja helpotuksen huokaus: tämä oli erittäin hyvää, suorastaan herkullista! Tofu oli pinnalta suolaista ja rapeaa, sisältä munakasmaisen pehmeää – rapeus antoi vastapainoa nuudelien pehmeydelle, ja tofun hento aromi chilin potkulle. Söin annoksen innoissani ja hyvällä halulla.

Palaan varmasti pian kokeilemaan muitakin listan vegaanisia annoksia, joita on kaikkiaan kymmenen (ramenin lisäksi riisiannoksia, bao-sämpylöitä sekä gyozaa eli japanilaisia mykyjä). Ja vissiin pitää Tampereellakin käydä. Ketjuuntumisessa tietysti on riskinsä: kun ravintoloita on toistakymmentä, voi tasoa olla vaikea pitää samanlaisena kaikkialla – monen laajentuneen ravintolan kohdalla näin on käynyt. Mutta ainakin tämä kokemus lupasi hyvää!

Momotoko Citycenter
Kaivokatu 8, 2. krs
Helsinki

ma–pe 11–21
la 11–22
su 12–18

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , , , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset