Linko Pizzabar

"Linko Pizzabarin pizzat ovat Suomessa harvinaisempaa ohuen rapeaa tyyliä – sellaista, johon vaikkapa Roomassa törmää."

4.7.2023

Rakas ystäväni oli suositellut tätä pizzabaaria minulle pitkään, ja omaleimaisiksi kuvatut pizzat kiinnostivat ehdottomasti. Töölön suunnalla vain on sen verran harvemmin asiaa, että ravintola sai odottaa to eat -listalla pitkän tovin. Mutta kun saavuimme Helsinkiin veljesporukalla konserttiin, oli hyvä tilaisuus ehdottaa tätä keikkaa edeltävälle aterialle. Varasin pöydän, ja saavuimme paikalle nälkäisinä ja janoisina.

Listalla oli kaksi vegaanista pizzaa: vietnamilaisvaikutteinen tofulla ja kaalilla, sekä perinteisempi portobellolla. Päädyin jälkimmäiseen. Pöytään tilasimme myös pari alkupala-annosta perunoita. Ja jösses miten hyviä ne olivat! Uusista perunoista tehdyt, varmasti uunissa paahdetut perunat olivat sisältä täyteläisen pehmeitä ja pinnasta juuri sopivasti käristyneitä. Annos on myös yllättävä tuhti.

Tuhtius alkupalassa ei haittaa, sillä Linko Pizzabarin pizzat ovat Suomessa harvinaisempaa ohuen rapeaa tyyliä – sellaista, johon vaikkapa Roomassa törmää. Viimeksi olen syönyt tämän tyylistä Turun Cup & Pintissa, mutta tämä oli kyllä vielä huomattavasti parempaa, suorastaan erinomaista! Portobellon lisäksi oli aurinkokuivattua tomaattia mehukkaana hakkeluksena, kurpitsansiemeniä, herneenversoista tehtyä pistou-kastiketta sekä runsaasti rucolaa. Rucolaa oli minun makuuni jopa turhan runsaasti – toisaalta veljeni kiitteli oman (ei vegaanisen) versionsa rucolaisuutta, eli makuja on monenlaisia. Joka tapauksessa tämä oli todella hyvä vegaaninen pizza tässä ohuessa lajityypissä, joka on vegaanisuudelle aika haastava – vähän samaan tapaan kuin flammkuchen.

Veljeni testasi myös vegaanista jälkkäriä, jossa yhdistyivät Bus Gelaton hattarajäätelö, hattara ja popcorn. Oikein hauska, vaikkei juuri minun teekupposeni.

Tänne palaan ehdottomasti joskus vaimon kanssa, joka on roomalaisen pizzatyylin ystävä.

Linko Pizzabar
Ruusulankatu 3–5
Helsinki

ma–to 16–22
pe 16–23
la 13–23
su 13–22
(keittiö lopettaa tunti ennen sulkemisaikaa)

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset