Tapioca Soul

"Olen täyteläisten papuruokien ystävä, ja pidin tästä feijoadasta todella paljon."

6.9.2023

Pistin Tapioca Soulin merkille taannoin Tampereen yliopistolla käydessäni. Pieni brasilialaista ruokaa tarjoava lounasravintola ja kahvila oli avautunut Tullintorin sisäpihalle, samaan paikkaan, jossa aikanaan toimi opetusravintola ja hetken muistaakseni vuosia sitten baarin kaltainenkin. Tuona päivänä olin kuitenkin juuri ehtinyt lounastaa muualla, mutta pistin paikan muistiin, koska vegaanisuus mainittiin kadulla olevissa kylteissä useassa kohdassa.

Sopiva aika ensivisiitille tuli, kun minulla oli luennon jälkeen pari tuntia aikaa ennen Helsingin junan lähtöä – toiselle luennolle. Näin kiireisenä päivänä levähtäminen rennossa tunnelmassa tekisi hyvää. Ilahduin nähdessäni, että tällä kertaa lounaana olisi feijoadaa! Olin syönyt sitä aiemmin vain pari kertaa, edellisen kerran Helsingin Petiscariassa ja tykännyt kovasti.

Iloinen ravintoloitsija esitteli minulle buffetpöydän antimet: feijoadaa, riisiä sekä vegaaninen versio paistetusta maniokista tehdystä farofasta, jossa oli paahdettua porkkanaa ja oliivia. Se toisi mustanpuhuvaan täyteläiseen ja pehmeään feijoadaan rapsakkuutta ja suolaista umamia.

Olen täyteläisten papuruokien ystävä, ja pidin tästä feijoadasta todella paljon. Kastikkeessa oli ihanaa syvyyttä, ja papujen kumppanina oleviin soijasuikaleisiinkin oli tullut hyvin makua. Ateriaan antoi monisäyisyyttä salaattipöydän uskomattoman hyvä tomaattisalsa, jossa oli kunnolla korianteria ja kivasti tulisuutta. Pöydässä oli tarjolla myös erilaisia hedelmäisiä chilikastikkeita (mango, meloni, mustikka, tamarind), jotka olivat todella ärhäkän tulisia mutta eivät hyökkäävästi vaan herkullisen viipyilevästi ja kertautuvasti. Olihan tämä minun makuuni aivan erinomainen lounas!

Lounaaseen kuului kahvi, ja ostin mukaan viipaleen hauskan mehevää ananaspiirakkaa. Kahvi oli todella, todella hyvää.

Suosittelen lämpimästi! Ja palaan ehdottomasti kokeilemaan myös a la carte -annoksia, mm. kikhernemunakasta.

Tapioca Soul
Åkerlundinkatu 8
Tampere

ma–pe 11–17

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,