Turkuaz

"Falafelit olivat oikein hyviä. Ja buffetissa niitä sai syödä mielin määrin!"

28.8.2023

Välimerellistä kotiruokabuffetia tarjoava Eflatun on toiminut Tampereen Puutarhakadulla joitain vuosia, ja se nousi nopeasti ilmeisen suureen suosioon. Omistaja nimittäin avasi vuoden 2021 lopulla samaan taloyhtiöön Kuninkaankadun puolelle Turkuaz-ravintolan, ilmeisesti suht samalla tarjonnalla. Olin pannut Eflatunin merkille, ja kun Facebookin Vegaaninen Tampere -ryhmän aktiivinen kirjoittaja Joonas Samuel kehui Turkuazin tarjontaa, lisäsin paikan to eat -listalleni.

Yritin itse asiassa käydä Turkuazissa syömässä parikin kertaa, mutta olin liikkeellä niin myöhään iltapäivästä, että lounasaika alkoi olla lopullaan ja buffetin kasvistarjonta jo vähissä. Tällä kertaa onneksi muistin asian, kun olin tuolla päin kaupunkia parturissa juuri lounasajan alkuvaiheessa. Pinkaisin paikalle, ja ystävällinen tarjoilija esitteli minulle buffetin mukavan laajan vegaanisen tarjonnan – mukaan lukien tuoreet falafelit. Tämähän kelpaisi!

Otin lautaselleni tabboulehia, tomaattista oliivihakkelusta, perunasalaattia, omenasalaattia, viininlehtikääryleitä, munakoiso-kesäkurpitsapataa ja falafeleja. Toinen lämmin kasvisruoka ei sen sijaan kovin houkutteleva ollut, mutta olihan tässä mukavasti valikoimaa.

Kaiken kaikkiaan ateriasta tuli tyytyväinen kotiruokafiilis. Falafelit olivat oikein hyviä – minun makuuni Tampereella Falafel 5/5 on vielä parempi, mutta kun yleisesti ottaen hyviä falafeleja saa harvoin, niin erittäin mieluusti näitä söi. Ja buffetissa niitä sai syödä mielin määrin! Tahinikastiketta jäin kaipaamaan, ja muutenkin vegaaniselta puolelta puuttuivat kastikkeet tai tahnat, joista pidän tässä keittiötyylissä erityisesti. Netin valokuvista päätellen niitä on kyllä ilmeisesti joskus tarjolla, eli sattui vain tällainen päivä.

Erityisesti pidin hieman tulisesta perunasalaatista ja raikkaasta omenasalaatista, ja oliivihakkeluskin oli hauska tuttavuus. Munakoiso oli kypsennetty hyvin, joskin pata kaipasi ehkä hieman enemmän maustetta. Jälkiruoaksi hain vielä hauskasti yrttimaustettuja meloninpalasia.

Vaikka tässä keittiötyylissä Tampereella Onni ja Leo on vielä vähän enemmän ollut minulle mieleinen, olin oikein tyytyväinen lounaaseeni, ja palaan tänne varmasti, kun kuljen lounasaikaan tällä puolella kaupunkia.

Turkuaz
Kuninkaankatu 19B

ma–pe 11–16

Kotisivut

Facebookisssa

Lue lisää näistä aiheista:

, , , , ,