Cafe Chingon

"Tostada on annoksena yksinkertainen: alla on paahdettu tortilla, päällä kastike ja päätäytteet ja pinnalla tässä tapauksessa hieman jäävuorisalaattia."

28.9.2023

Edellisestä Turun visiitistä oli vierähtänyt liikaa aikaa eli vissiin melko lailla vuosi – kirjamessujen aikaan juna vei taas rakkaaseen kaupunkiin. Minulla oli junan saapumisen ja messuosaston pystytyksen välillä reilusti aikaa tapettavana, joten suuntasin tietysti syömään. Facebookin Vegaaninen Turku -ryhmän keskusteluissa olin törmännyt uudehkoon meksikolaiseen kahvila–lounasravintola Cafe Chingoniin, joka oli kerännyt kehuja. Hyvää meksikolaista saa harvoin, joten kiinnosti kovasti.

Cafe Chingon sijaitsee torin laidalla olevan liikerakennuksen katetulla sisäpihalla. Kahvilassa oli mukavan ystävällinen ja vieraanvarainen tunnelma. Olin paikalla lounasaikaan, joten valitsin vegaanisen lounasvaihtoehdon eli tostadan sienillä ja chipotle-kastikkeella. Lista-annoksina tarjolla on myös erilaisia meksikolaisen keittiön klassikoita kuten tortillakeittoa ja -salaattia sekä tamaleja. Niiden perässä palaan tänne vielä ehdottomasti!

Annoksen mukana pöytään tuli lautasellinen meksikolaista valkoista riisiä (arroz primavera, arroz blanco), johon oli tullut miellyttävä aromi ilmeisesti sipulisesta liemestä. Juomaksi tarjottiin ihanaa ja raikasta meksikolaista sitruunavettä.

Itse tostada on annoksena yksinkertainen: alla on paahdettu tortilla, päällä kastike ja päätäytteet ja pinnalla tässä tapauksessa hieman jäävuorisalaattia. Maku oli täyteläinen, mukavan kertyvän tulinen, ja sienten koostumus oli juuri sopiva. Tumman chipotlekastikkeen maanläheisyys ja riisin raikkaus vaihtelivat aterian aikana tosi kivasti. Makumaailmaltaan annoksessa oli paljon samaa kuin tamperelaisen La Negritan lounaassa taannoin.

Ateriasta jäi todella mukava ja kotoinen fiilis. Jälkkäriksi tuotiin vielä pieni kookospallonen, ja koska olin paikalla ensimmäistä kertaa, tavallisen jälkkärikahvin sijaan kokeilin makeaa maustettua kahvia, josta pidin kovasti. Lämmin suositus siis, ja toivottavasti pääsen palaamaan aiemmin kuin vuoden päästä.

Cafe Chingon
Kauppiaskatu 9A (katettu sisäpiha)
Turku

ma–ke 10–18
to–pe 10–20
la–su 11–16

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset