Milo’s Mediterranean

"Harvoin sitä osuu lounasbuffetiin, jossa kaikki, ihan kaikki, on hyvää. Ja mikä parasta, jälkkärikahvin kanssa löytyi vegaanista baklavaa."

3.10.2023

Tämä välimerellinen ravintola perustettiin Tampereen Keskustorin kupeeseen toukokuussa. Olin pannut uutisen merkille, mutta kesällä kerkeää käydä kaupungilla syömässä sen verran harvoin, että olin unohtanut. Olimme nyt käymässä vaimon kanssa asioilla, ja hän muisti kollegansa kiitelleen Milo’sin lounasta. Kotisivuilla mainittiin buffetin kuvauksessa vegaaninen ruoka. Ja olihan ravintola samaa perhettä kuin mainio Onni ja Leo!

Jos Onni ja Leo -aterioilla minulla pääosaan ovat nousseet erilaiset tahnat ja bulgursalaatit, eli mielleyhtymät ovat vieneet Levantin suuntaan, ainakin tällä kertaa Milo’sin buffetista tuli vahvoja kreikkalaisia fiiliksiä. Tosin kuten Onnissa ja Leossa, buffetin kuvauksessa luvataan läpileikkausta Välimeren keittiöihin, eli varmaankin kummassakin painotukset hieman vaihtelevat

Lautaselle päätyi timjamilla maustettua kurkku-tomaatti-oliivisalaattia, tomaattista caponataa, haudutettua pinaattia, paahdettuja sieniä ja paprikaa, tarhapapuja, oliivihakkelusta sekä riisin kanssa kukkakaali-porkkana-kesäkurpitsapataa.

Ja kaikki oli ihan älyttömän hyvää! Vaikka olimme vaimon kanssa jatkamassa tekemään raskaita maatöitä, emme voineet itsellemme mitään vaan söimme kaksi lautasellista. Esimerkiksi sienet: näin loistavaa grillauksen tai paahtamisen makua en ole juuri koskaan herkkusienissä maistanut! Olisin voinut syödä niitä loputtomiin. Timjamin makua oli saatu kurkkuun ihmeellisen paljon. Caponata oli suussa sulavaa, ja pinaatti oli aivan täydellistä. Ja kesäkurpitsapata: päältä katsoen se näytti vähän vaisulta, mutta yhdistettynä talon oivalliseen hieman tahmeaan riisiin maku oli hämmentävän hieno! Padassa näkyi kiehuneen sitruunan puolikkaita, ja niiden aromi oli yhdistynyt murusina olevaan kukkakaaliin ja kesäkurpitsan liemen hienosti.

Harvoin sitä osuu lounasbuffetiin, jossa kaikki, ihan kaikki, on hyvää. Ja mikä parasta, jälkkärikahvin kanssa löytyi vegaanista baklavaa. Yleensä baklava on minulle liian makeaa, mutta tässä oli sopivasti pähkinätäytteen suolaisuutta tasapainoksi. Oli varmaan parasta baklavaa koskaan.

Milo’s Mediterranean
Keskustori 7
Tampere

ma–to 11–21
pe 11–22
la 12–22
su 11–18

Kotisivut

Lue lisää näistä aiheista:

, , , , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset