Sammakon Kirjakauppa & Kahvihuone

"Makeaa oli kolmenlaista kakkua: muhkeaa tiramisua, raikkaan näköistä marjakakkua sekä New York -henkistä juustokakkua. Epäröimättä tartuin viimeksi mainittuun."

28.9.2023

Sammakon kirjakauppa on viehättävä ja käsittämättömän hyvin varustettu kirjakauppa, jossa kannattaa käydä ihan vain opusten vuoksi. Näin filosofiasta väitelleenä pitää mainita erikseen, että siellä lienee Suomen mittavin filosofisen kirjallisuuden valikoima! Hyvä musiikkikin soi ja kaikkea. Lukijoita kuitenkin kiinnostanee ennen kaikkea kahvihuoneen puoli. Kirjakaupan yhteydessä toimiva täysin vegaaninen kahvila on nimittäin sekin ehdoton vierailukohde Turussa.

Arvioin paikan pari vuotta sitten kirjamessureissun aikaan, ja samoissa tunnelmissa kävin siellä nytkin. Pari vuotta sitten hain suolaista, nyt kaipasin lounaan jälkeistä kahvia ja makeaa. Vitriinissä ei tällä kertaa suolaista ollutkaan jäljellä, mutta makeaa oli kolmenlaista kakkua: muhkeaa tiramisua, raikkaan näköistä marjakakkua sekä New York -henkistä juustokakkua. Epäröimättä tartuin viimeksi mainittuun.

Vegaaniset juustokakut ovat vähän vaikea laji: liian usein ne ovat vähän rakeisia tai sitten aivan liian äitelän rasvaisia. Tämä oli juuri sopiva, koostumukseltaan hyvin leikkaantuva, ja happaman ja makean tasapaino oli sopiva. Aikaisemmalla reissulla viime vuoden helmikuussa söin muuten niin ikään makeaa, Biscoff-kakkua, ja herkkua oli sekin. Eli jos Turussa kaipaa kakkua ja kulttuuria samaan syssyyn, kannattaa suunnata Sammakolle.

(Tätä kirjoittaessa kahvila on auki vain kolmena päivänä viikossa, mutta tilanne kannattaa tarkistaa, sillä se saattaa hyvin muuttua.)

Sammakon Kirjakauppa & Kahvihuone
Yliopistonkatu 28
Turku

ma–ke suljettu
to–pe 11–18
la 12–18
su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset