Dumpling Studio

"Täytteessä oli runsaasti kasvisten makua ja täyteläisyyttä, paistopinta oli rapsakka, ja pöydässä oleva klassinen kiinalaisen ravintolan chili nosti aromeja hienosti."

23.10.2023

Edellisen kerran olen käynyt kiinalaisiin mykyihin tai angloksi dumplingeihin keskittyvässä ravintolassa Helsingin Hills Dumplingsissa melkein pari vuotta sitten. Oivallisia mykyjä sain myös runsas vuosi sitten Zhen Hao Dim Sumissa Helsingissä. (Jälkimmäisen talo oli viimeksi sen nähdessäni remontissa, joten toivottavasti ravintola on palaamassa tai palannut toimintaan.) Eri sorttisia mykyjä olen kyllä syönyt monissa kiinalaisissa ja japanilaisissa ravintoloissa, mutta Helsingin Kampin Beijing8 lienee näiden lisäksi ainoa ruokalajiin erikoistunut ravintola. Niinpä kun hoksasin Tampereelle auenneen Dumpling Studion, olihan se testattava! Kovin jälkijunassa tosin asiaan havahduin, sillä paikka aloitti kait jo kevätpuolella.

Samassa paikassa toimi aiemmin Bali Brunch ja sitä ennen Thai Street Food, kummatkin erinomaisia paikkoja mutta harmillisesti katveeseen jääneitä. Vähän jännittääkin, miten Dumpling Studion käy – tosin vastapäätä auennut Matcha Crew saattaa tuoda sopivaa synergiaa. Onhan tämä ihan keskeinen paikka, mutta kaupunkikatujen kulkuvirrat ovat omanlaisensa mysteeri.

Tulin paikalle heti lounasajan alettua, ja olinkin ensimmäinen asiakas. Lista on hyvin suppea: paistettuja mykyjä löytyy kolmenlaisia (liha, kala tai kasvis), ja pyysin vegaanisen version. En tullut kysyneeksi, onko kasvisversio normaalisti vegaaninen, sillä siinä on majoneesia. Mutta vegaaniset majoneesithan alkavat olla todella yleisessä käytössä. Yllättäen höyrytettyä versiota ei saa kasviksilla, mutta riisiannoksen saa.

Alkuun pöytään tuotiin hauska riisi-wakame-alkupala. Lämmin riisi ja raikas merilevä ovat tietysti aina hyvä yhdistelmä. Mykylautanen seurasi pian perästä: kymmenen paistettua dumplingia, paahdettua sipulia, paprikaa, rucolaa ja majoneesia. Rucola oli vähän yllättävä elementti, mutta se toimi oikeastaan aika kivasti.

Ruoka oli tosi hyvää. Täytteessä oli runsaasti kasvisten makua ja täyteläisyyttä, paistopinta oli rapsakka, ja pöydässä oleva klassinen kiinalaisen ravintolan chili nosti aromeja hienosti. Ei tämä mielestäni hävinnyt laisinkaan Hills Dumplingsin kokemukselle. Varmasti palaan.

Dumpling Studio
Aleksanterinkatu 22
Tampere

ma–pe 11–21
la–su 12–22

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset