Upper Crust Helsingin Päärautatieasema

"Tykkäsin tosi paljon! Delikaura oli maustettu hyvin, ja vegaanisen parmesaanin maku täydensi sitä hienosti."

14.3.2024

Täytetty patonki on parhaimmillaan tyystin mainio välipala, eväs, ihan lounaskin. Ikisuosikkini on vietnamilainen banh mi, jollaista olen nauttinut Turun ja Tampereen VG Wokeista, mutta parhaimmillaan esimerkiksi Picnicin vegaaniset patongit ovat olleet varsin kelpoja. Jyväskylän Beans&moren americana-henkisiä ”meatball subeja” muistelen kaiholla. Yksi melko tuore ja mainio kokemus osui kohdalle noin vuosi sitten Interrail-reissulla, kun ostimme Tukholman rautatieaseman Upper Crust -kioskilta eväitä Kööpenhaminan junaan. Olinkin innoissani kuullessani, että Helsingin rautatieasemalle tulisi remontin myötä Upper Crust. Lisäintoa toi rakkaan ystäväni ja Hyvän kurkun luottokanssasyöjän positiivinen arvio.

Ensimmäinen yritys testata meni positiivisella tavalla mönkään, sillä vegaaniset patongit oli myyty loppuun. Myyjä sanoi vain, että kannattaa tulla aikaisin. Kiva, että suosiota on! Tällä kertaa nappasin tutkimusyksikkömme toimistolle mukaan patongin aamupalaksi, sillä en ehtinyt syödä kotona enkä junassa. Tällä kertaa vegaanisessa oli mm. delikauraa ja vegaanista parmesaania. Pyysin lämmittämään patongin, jotta saisin ketjun nimen mukaista rapeutta, vaikka toimistolle asti eväs ei lämpimänä pysyisi. (Anteeksi, että annoskuva on vähän tuollainen, mutta oli nälkä ja kiire, joten en jaksanut miettiä ”kuvakattausta” enkä hoksannut ottaa kuvaa vitriinistä. Mutta ei patonkia kuvan takia syödäkään.)

Tykkäsin tosi paljon! Delikaura oli maustettu hyvin, ja vegaanisen parmesaanin maku täydensi sitä hienosti. Majoneesia tai vastaavaa oli runsaasti mutta ei yhtään liikaa, ja kasvikset toivat raikkautta. Ei tämä ihan Tukholman americana-henkisen kokemuksen tasolle mennyt, mutta täältä minä patonkini jatkossakin varmasti haen.

Upper Crust
Helsingin Päärautatieasema
Helsinki

ma–pe 6–22
la–su 7–21

Kotisivut

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset