Mala Master

"Kahdeksasta liemestä kuutta oli saatavana vegaanisena. Valitsin 'sichuan green pepperin' ja olin todella tyytyväinen."

27.3.2024

Kiinalaisia nuudeliannoksia tarjoava Noodle Master on suosikkipaikkojani Helsingissä. Aiemmin se toimi Etu-Töölössä Arkadiankadulla, nyttemmin Eerikinkadulla. Arkadiankadun liiketilaan aukesi jo jokin aika sitten Noodle Masterin sisarravintola Mala Master, jota armas kollegani kehui tuoreeltaan, joten lisäsin sen to eat -listalleni. Tammikuussa paikka sai ylistystä Hesarissakin. Vihdoin sopiva visiittitilaisuus syntyi, kun olimme vaimon kanssa lounastamassa syntymäpäiväreissullani Kiasman ja HAMin näyttelyiden välillä.

Mala Masterin konsepti on omaleimainen. Se ei ole buffet, mutta tavallaan on. Mutta jos buffetien ongelmana on ruoan haaskuu, täällä asia on just toisin päin. Asiakas saa poimia itse kulhoon laajasta valikoimasta raaka-aineet sekä päättää, minkä liemen kanssa ruoka laitetaan. Jokainen saa sitten juuri omanlaisensa ja -kokoisensa annoksen (toki taloudellisista syistä raaka-aineille on minimipaino).

Opastus hommaan oli ystävällistä ja selkeää. Vegaanisia aineksia oli hurja kirjo: ainakin parsakaalia, romainesalaattia, pinaattia, ehkä vesipinaattia, kiinankaalia, mungpavun ituja, osterivinokasta, enokisieniä, siitakkeita, merilevää, puunkorvasieniä, valkohytykkä-sientä, sienimäistä kaofu-vehnägluteenia, bambua, riisikakkuja, taikinatikkuja, ”tofunahkasolmuja”, tofunahkaa, tofua, retikkaa, bataattia, lotuksenjuurta, ja nuudeleitakin oli monta laatua.

Kahdeksasta liemestä kuutta oli saatavana vegaanisena. Valitsin ”sichuan green pepperin” ja olin todella tyytyväinen – vaimon valitsema sieniliemi oli myös herkullista! Mausteasemalta otimme pöytään korianteria, kevätsipulia, maapähkinärouhetta sekä seesami-pähkinädippiä.

Ruoka tuli nopsaan, annos oli todella iso ja kaikki oli hyvää. Liemi oli pippurista mutta ei mitenkään hirmuisen tulista (mausteasemalta sai tietysti lisächiliä), ja siinä oli ihanaa yrttistä raikkautta. Vaimon liemi taas oli sakeampaa ja umamisempaa. Kumpikaan muuten ei ollut kovin suolaista – suolahirmuina melkein kaipasimme lisääkin suolaa, mutta emme lopulta pyytäneet sitä. Hyvää oli näinkin.

Ainekset kypsyivät liemessä hiljaksiin, joten maut syvenivät, mitä pidemmälle ateria eteni. Sakeutin hieman lientäni mainitulla dipillä, ja aromi syveni mukavasti. Suosikkejani olivat tofunahkasolmut ja hauskat taikinatikut, ja siitakkeet oli marinoitu mahtavasti.

Tämä on sellainen paikka, että heti haluaisi mennä uudestaan, monta kertaa, löytämään oman suosikkiannoksensa. Aivan mahtava lisä kaupungin ruokatarjontaan, kerta kaikkiaan!

Mala Master
Arkadiankatu 19
Helsinki

ma suljettu
ti–pe 11–21
la–su 12–21

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset