Blind Burger

"Sämpylä oli hyvää ja sisäpuolelta rapeaksi paahdettua, avokado oli raikasta, olutsipuli toi mieleen hyvän sipulikeiton, ja perusherkkusienetkin oli paistettu hyvin."

5.8.2016

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Vanha tutkijakollegani ja vegaanikeittokirjailija Jere oli kehunut tätä porilaista purilaisravintolaa monta kertaa, ja olin lisännyt sen heti to eat -listaani. Käyn Porissa usein anoppilareissuilla, mutta emme käy vaimon kanssa ulkona syömässä siellä oikeastaan koskaan äitienpäivää lukuun ottamatta, sillä vetäydymme rannikon rauhaan ja kotiruuan ääreen. Tänä kesänä päätimme kuitenkin viettää Pori-päivän. Taidemuseon ja pitkien kävelyiden jälkeen oli tullut nälkä, ja suuntasimme burgereille.

Erittäin lihaiseksi purilaisravintolaksi Blind Burger on yllättänyt ja kehittänyt keittiön oman vegaanisen kikhernepihvin. Tilasin Blind Burgerin eli perusannoksen, johon voi valita omat tilpehöörinsä. Pois jää vain juusto, ja majoneesin tilalle listalta löytyi paholaisenhilloa, josta pidän kovasti. Lisukelistasta valitsin avokadon, paistetut sienet ja oluthaudutetun sipulin. Ranskalaisia oli saatava myös, ja niitä tulikin yllättävän iso kulho pöytään. Ne olivat oikein hyviä, sillä suolan lisäksi niissä oli aavistus jotain muuta maustetta.

Vaikka tämä purilainen ei ollut aivan huipputasoa, se oli mielestäni herkullinen ja todellinen yllätys. Miten Porista voi saada näin huolella tehdyn vegaanisen purilaisen? Sämpylä oli hyvää ja sisäpuolelta rapeaksi paahdettua, avokado oli raikasta, olutsipuli toi mieleen hyvän sipulikeiton, ja perusherkkusienetkin oli paistettu hyvin. Talon kikhernepihvistäkin pidin, vaikka se kaipaisikin ehkä hieman lisää makua. Joukossa oli sekä kokonaisia kikherneitä että muussattuja, joten pihvissä oli rakennetta, ja se imi hyvin paholaisenhillosta makua. Vegaaninen majoneesi olisi varmasti täydentänyt makua lisää, tai jokin Tampereen Kustaa III:n (sittemmin lopettanut) yrttikastikkeen kaltainen.

Suosittelen lämpimästi. Ja jos jälkiruokaa tekee mieli, viereisestä Isosta Karhustahan löytää laadukasta vegaanista sorbettia ja jäätelöä.

Blind Burger
Isolinnankatu 20 A
Pori

ma–ti 11–18.30
ke–to 11–20.30
pe–la 11–21.30
su 12–17.30

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset