Avainsana: fine dining
Magu
”Jälkiruokana oli ruusun makuista pavlovaa ja vadelmasorbettia. Ikinä en ole saanut moista rapean, ilmavan ja pehmeän sitkaisen yhdistelmää vegaanisessa marengissa.”


Villit ja Viinit
”Olen syönyt vuosien varrella monensorttisia vegaanisia tartareja. Ja olihan tämä parhaita ellei sittenkin paras tähän mennessä. Pääraaka-aineina olivat maa-artisokka ja osterivinokas.”


Ravintola Näsinneula
”Toinen ruokalaji oli illan ehdoton huippu ja ainoa täysosuma. Puna- ja raitajuurta tarjottiin useassa muodossa valkopapu-punajuuripyreen kanssa, ja päällä oli ihanan täyteläinen sipulihilloke.”


Bona Fide
”Kolmannessa annoksessa oli täyteläistä ’pihviksi’ paistettua punajuurta, porkkanaa kahdessa muodossa ja hieno kastike. Tämän tyylistä soosia saa aivan liian harvoin vegaanisena. Kastikkeet ovat tärkeä asia!”


Ragu
”Jälkkärin yuzu-parfait oli hyvä raikastus kaiken kovin samanlaisen makumaailman jälkeen, ja suklaa oli sille ihan hauska vastapaino. Mutta en minä tästäkään annoksesta varsinaisesti ’kotiin kirjoittaisi’, kuten jenkit sanoisivat.”


WINO
”Koska olen tottunut syömään järjettömän hyviä tomaatteja, pääraaka-aine ei suuremmin innostanut: ihan hyvää mutta ei kuitenkaan erityistä.”

