Avainsana: fine dining
Wellamo
”Kun kaikkea sai haarukkaansa yhtaikaa ja viipyileviä maanläheisiä ja grillauksen aromeita yhdisti punaviiniin, niin hyväähän tämä oli.”
Magu
”Rakastin viime visiitin härkäpapumureketta, ja tykästyin tämän menuun sienimurekkeeseen vieläkin enemmän. Kaiken kaikkiaan murekkeita kaipaan ravintoloiden vegaaniseen tarjontaan enemmän!”
Villit ja Viinit
”Hollandaise oli aivan ihmeellistä! Sen pehmeys ja hillitty rasvaisuus oli täydellinen kaveri retiisin rapeudelle ja raikkaudelle sekä marjojen kirpeydelle.”
Apaja
”Ensimmäinen ruokalaji, tai se taisi olla keittiön tervehdys, oli ’mustaa makkaraa’ pavuista, viljasta, okrasta ja fermentoidusta marja-aroniasta tarjottuna tietysti puolukan kanssa.”
Nolla
”Tuhdissa sieniliemessä tarjottiin gnoccheja ja sieniä eri tavoin valmistettuna, mukaan lukien fritattua siiliorakasta, jota en ollut ehkä koskaan ennen syönyt.”
Magu
”Kaunis porkkana-annos oli sekin äimistyttävän herkullinen. Sen kanssa tarjottiin manteliricottaa, pestoa auringonkukan siemenistä sekä fermentoidusta ja kuivatusta lampaankäävästä tehtyä tapenadea.”
Kajo
”Itku meinasi päästä. Rieskan päällä olevassa muhennoksessa ja sienessä oli yhtaikaa kermaista pehmeyttä ja tujua pippurisuutta japanilaisvaikutteisesta tare-kastikkeesta, johon oli tuotu mukaan kotimaisten marjojen aromia.”
Magu
”Jälkiruokana oli ruusun makuista pavlovaa ja vadelmasorbettia. Ikinä en ole saanut moista rapean, ilmavan ja pehmeän sitkaisen yhdistelmää vegaanisessa marengissa.”