Avainsana: fine dining
Ravintola 305
”Annoksen keskipisteenä oli marinoitu ja grillattu tofu, ja se oli todella hyvin valmistettua, mutta täytyy sanoa, että show’n varasti uskomattoman herkullinen tofun alta löytynyt kaali sekä dashi-kastike.”


Kajo
”Seuraavassa annoksessa sukellettiin vielä syvemmälle umamiin. Siiliorakkaan kaverina olivat osterivinokas ja valkoherukka, ja kaikki kruunattiin yönmustalla liemellä. Tämä oli kajon historian hienoimpia annoksia.”


Wellamo
”Kun kaikkea sai haarukkaansa yhtaikaa ja viipyileviä maanläheisiä ja grillauksen aromeita yhdisti punaviiniin, niin hyväähän tämä oli.”


Magu
”Rakastin viime visiitin härkäpapumureketta, ja tykästyin tämän menuun sienimurekkeeseen vieläkin enemmän. Kaiken kaikkiaan murekkeita kaipaan ravintoloiden vegaaniseen tarjontaan enemmän!”


Villit ja Viinit
”Hollandaise oli aivan ihmeellistä! Sen pehmeys ja hillitty rasvaisuus oli täydellinen kaveri retiisin rapeudelle ja raikkaudelle sekä marjojen kirpeydelle.”


Apaja
”Ensimmäinen ruokalaji, tai se taisi olla keittiön tervehdys, oli ’mustaa makkaraa’ pavuista, viljasta, okrasta ja fermentoidusta marja-aroniasta tarjottuna tietysti puolukan kanssa.”


Nolla
”Tuhdissa sieniliemessä tarjottiin gnoccheja ja sieniä eri tavoin valmistettuna, mukaan lukien fritattua siiliorakasta, jota en ollut ehkä koskaan ennen syönyt.”


Magu
”Kaunis porkkana-annos oli sekin äimistyttävän herkullinen. Sen kanssa tarjottiin manteliricottaa, pestoa auringonkukan siemenistä sekä fermentoidusta ja kuivatusta lampaankäävästä tehtyä tapenadea.”

