Avainsana: Italia
Hyvä kurkku interraililla, osa 9: Verona
”Lasagne ei ollut hyvää, mutta se oli syömäkelpoista. Valkokastiketta tai sellaista en tästä erottanut. Sen sijaan hallitsevana oli sellainen soijabolognesen aromi, joka on tuttu purkista ostetuista kastikkeista.”
Hyvä kurkku interraililla, osa 8: Rooma (2)
”’Centopercento’ oli aivan ihana paikka. Täällä tunsi syövänsä ennen kaikkea italialaista konstailematonta kotiruokaa. Ja täällä kiitin taivaita siitä, että olimme matkalla vihreiden lehtivihannesten parhaaseen aikaan.”
Hyvä kurkku interralilla, osa 7: Rooma (1)
”Päivän erikoisten listalla oli grillattuja sieniä alkuruokana, emmekä epäröineet hetkeäkään, vaan tilasimme molemmat annoksen. Kumppaniksi tilasimme carciofio alla Romanan, koska ounastelin aivan oikein makuyhdistelmän sopivaksi. Se oli täydellinen.”
Hyvä kurkku interraililla, osa 6: Bari
”Pääsin tutustumaan spaghetti all’assassinaan, joka on barilainen erikoisuus. Pasta kypsennetään suoraan pannulla paistaen, vettä vähin erin lisäten. Näin lopputuloksessa yhdistyvät keitetty ja paistettu, suorastaan käräytetty koostumus ja maku. Uskomatonta!”
Hyvä kurkku interraililla, osa 5: Venetsia
”Tilasimme jaettavaksi pikkuisen annoksen kikhernekroketteja kukkakaalipyreellä. Koristeena oli sahramia – tämä käyttötapa on vähän hupsu, koska se ei tuo makua mutta kait jonkinlaista aatelisuuden tuntua.”
Hyvä kurkku interraililla, osa 4: Tirano ja Milano
”Juuriselleristä tehdyssä ’saltinboccassani’ oli vahva juureva sellerin aromi, oivallinen leivitys, venyvyyttä tuovaa jonkinlaista juustoa, ja kumppaneina muistaakseni porkkanapyrettä, pinaattia sekä herkullinen puolikas täytetty artisokka. Aivan uskomatonta!”
Hyvä kurkku Italiassa 2017, osa 5
”Pasta e fagioli ei ole varmasti kaikkien juttu, mutta minulle se edustaa italialaista keittiötä parhaimmillaan, aivan kuin fave e cicoria.”