Avainsana: lähiruoka
Local Bistro
”Ihan parhaimpiin burgerkokemuksiin tämä ei yltänyt, joskin arvostan itse tehtyä pihviä kovasti.”
Villit ja Viinit
”Hollandaise oli aivan ihmeellistä! Sen pehmeys ja hillitty rasvaisuus oli täydellinen kaveri retiisin rapeudelle ja raikkaudelle sekä marjojen kirpeydelle.”
Nolla
”Tuhdissa sieniliemessä tarjottiin gnoccheja ja sieniä eri tavoin valmistettuna, mukaan lukien fritattua siiliorakasta, jota en ollut ehkä koskaan ennen syönyt.”
Magu
”Kaunis porkkana-annos oli sekin äimistyttävän herkullinen. Sen kanssa tarjottiin manteliricottaa, pestoa auringonkukan siemenistä sekä fermentoidusta ja kuivatusta lampaankäävästä tehtyä tapenadea.”
Kajo
”Itku meinasi päästä. Rieskan päällä olevassa muhennoksessa ja sienessä oli yhtaikaa kermaista pehmeyttä ja tujua pippurisuutta japanilaisvaikutteisesta tare-kastikkeesta, johon oli tuotu mukaan kotimaisten marjojen aromia.”
Vaihmalan hovi
”Pääruoka oli mestarillinen suoritus! Vihreistä linsseistä ja mustapavuista tehdyssä muhennoksessa oli täyteläinen maku ja koostumus. Muhennosta ympäröi aivan uskomattoman syvällisen makuinen kasvisliemi – tämän tasoiseen olen törmännyt hyvin harvoin!”
Magu
”Jälkiruokana oli ruusun makuista pavlovaa ja vadelmasorbettia. Ikinä en ole saanut moista rapean, ilmavan ja pehmeän sitkaisen yhdistelmää vegaanisessa marengissa.”
Villit ja Viinit
”Olen syönyt vuosien varrella monensorttisia vegaanisia tartareja. Ja olihan tämä parhaita ellei sittenkin paras tähän mennessä. Pääraaka-aineina olivat maa-artisokka ja osterivinokas.”