24.9.2024
Kävin Local Bistrossa ensimmäistä kertaa vuonna 2017, kun ravintola toimi vielä Koskikadulla. Söin tuolloin uskomattoman herkullisen sienivohvelin, jonka kumppanina oli maa-artisokkaa kolmella tavalla. Seuraavan kerran kerkesin käydä kaksi vuotta myöhemmin. Tuolloin söin alku- ja pääruoan, jotka olivat hyviä, joskaan kokonaisuus ei ollut ihan edellisen visiitin tasolla, koska kummassakin ruoassa oli samat pääraaka-aineet (kurpitsa ja maa-artisokka), joten maut olivat turhan toisteisia. Silti Local Bistro pysyi suosikkilistallani.
Sitten iskikin pandemia ja kaikki muu, mitä se toi mukanaan, ja kolmen vuoden luennointiputki ystäväni kurssilla katkesi esiintymisten muuttuessa etäisiksi. Local Bistro, kuten monet muut paikat, kärsi alaa kohdanneista vaikeuksista. Ravintola taisi olla jonkin aikaa kiinni, ja oli epätietoisuutta jatkosta.
Nyt kun pohdin Joensuun reissun ruokapaikkoja, tulin tsekanneeksi vanhaa suosikkiani. Ilokseni huomasin sen olevan taas toiminnassa, joskin eri paikassa, nyt Kauppakadulla. Ruokalistalla alkuruokien puolella ei ollut mitään vegaanista, mutta ”katuruoka”-osastolta löytyisi purilainen ja pääruokaosastolta annos, jossa olisi selleriä kolmella tavalla sekä pähkinää ja punaviinikastiketta. Sovin illallistapaamisen rakkaan kollegani ja ystäväni kanssa.
Selleriannos olisi kiinnostanut osana laajempaa alku–pää–jälkiruoka -kokonaisuutta, mutta kun söisin vain yhden annoksen, se olisi todennäköisesti turhan kevyt pitkän työpäivän päätteeksi. Harmillista, sillä sinänsä annos olisi kiinnostanut purilaista enemmän. Mutta purilaisessa olisi kuitenkin talon oma mustapapu-punajuuripihvi, ja sellaista meininkiä minä arvostan.
Annoksessa oli paljon hyvää. Tykkäsin pihvistä kovasti, Myrttisen kurkut ovat tietysti aina hyviä, vegaaninen juusto ja majoneesi toimivat oikein hyvin. Välissä oli myös herkullista haudutettua sipulia. Sämpylä kuitenkin oli itselleni hieman pettymys. Sen maku oli hyvä, mutta koostumus ja sämpylän pienuus teki annoksen syömisen perinteiseen haukkaamistyyliin mahdottomaksi. No, kyllähän hampurilaisen haarukalla ja veitselläkin syö. Eli ihan parhaimpiin burgerkokemuksiin tämä ei yltänyt, joskin arvostan itse tehtyä pihviä kovasti.
Kyllä Local Bistroa edelleen ihan suositella voi, mutta tyylillisesti paikka on etääntynyt siitä ”ei ihan fine finingia mutta sinne päin kallellaan” -ravintolasta, johon alkujaan ihastuin. Jos nykyisen selleripääruoan rinnalle saisi jonkin proteiinisen alkuruoan tai selleriannosta muokkaisi hieman ruokaisammaksi, suositus olisi vahvempi.
Local Bistro
Kauppakatu 32
Joensuu
ma–to 10.30–21
pe 10.30–22
la 13–22
su suljettu