Avainsana: fine dining
Ravintola Näsinneula
”Toinen ruokalaji oli illan ehdoton huippu ja ainoa täysosuma. Puna- ja raitajuurta tarjottiin useassa muodossa valkopapu-punajuuripyreen kanssa, ja päällä oli ihanan täyteläinen sipulihilloke.”


Bona Fide
”Kolmannessa annoksessa oli täyteläistä ’pihviksi’ paistettua punajuurta, porkkanaa kahdessa muodossa ja hieno kastike. Tämän tyylistä soosia saa aivan liian harvoin vegaanisena. Kastikkeet ovat tärkeä asia!”


Ragu
”Jälkkärin yuzu-parfait oli hyvä raikastus kaiken kovin samanlaisen makumaailman jälkeen, ja suklaa oli sille ihan hauska vastapaino. Mutta en minä tästäkään annoksesta varsinaisesti ’kotiin kirjoittaisi’, kuten jenkit sanoisivat.”


WINO
”Koska olen tottunut syömään järjettömän hyviä tomaatteja, pääraaka-aine ei suuremmin innostanut: ihan hyvää mutta ei kuitenkaan erityistä.”


Lillan Kök
”Annos oli riemuvoitto: täyteläistä ruispuuroa, pehmeäksi kypsennettyä purjoa, heinäsavuista kermaa – ja talon omaa tofua!”


Restaurant Grön
”Syöminen oli onnellisen ristiriitainen kokemus, kun varjelin hentoa taideteosta käsissäni haukaten siitä varoen pieniä suupaloja, jotta voisin pidentää kokemusta mahdollisimman pitkään.”

