Avainsana: fine dining
Ravintola Kuori
”Maa-artisokka oli illan kulinaarinen huippukohta. Skagen-tyylinen seos maa-artisokkaa ja shalottisipulia oli oivallinen, ja rapeat ja kuitenkin samalla sitkaat maa-artisokan kuoret olivat sille täydellinen pari.”


The Bull & The Firm
”Kimchin liemi ja perunoiden ’voikastike’ loivat suorastaan alkemistisen yhdistelmän lautasen pohjalle. Sienen maku oli äimistyttävän hyvä, ja joka suupalalla tajusi jo ehtineensä unohtaa, kuinka hyvää se olikaan.”


Ravintola 305
”Annoksen keskipisteenä oli marinoitu ja grillattu tofu, ja se oli todella hyvin valmistettua, mutta täytyy sanoa, että show’n varasti uskomattoman herkullinen tofun alta löytynyt kaali sekä dashi-kastike.”


Kajo
”Seuraavassa annoksessa sukellettiin vielä syvemmälle umamiin. Siiliorakkaan kaverina olivat osterivinokas ja valkoherukka, ja kaikki kruunattiin yönmustalla liemellä. Tämä oli kajon historian hienoimpia annoksia.”


Wellamo
”Kun kaikkea sai haarukkaansa yhtaikaa ja viipyileviä maanläheisiä ja grillauksen aromeita yhdisti punaviiniin, niin hyväähän tämä oli.”


Magu
”Rakastin viime visiitin härkäpapumureketta, ja tykästyin tämän menuun sienimurekkeeseen vieläkin enemmän. Kaiken kaikkiaan murekkeita kaipaan ravintoloiden vegaaniseen tarjontaan enemmän!”


Villit ja Viinit
”Hollandaise oli aivan ihmeellistä! Sen pehmeys ja hillitty rasvaisuus oli täydellinen kaveri retiisin rapeudelle ja raikkaudelle sekä marjojen kirpeydelle.”


Apaja
”Ensimmäinen ruokalaji, tai se taisi olla keittiön tervehdys, oli ’mustaa makkaraa’ pavuista, viljasta, okrasta ja fermentoidusta marja-aroniasta tarjottuna tietysti puolukan kanssa.”

