Kerubi

"Härkismuhennos oli mehevää, kun joukossa oli tomaattia ja pehmeää makeaksi paistettua sipulia."

19.9.2017

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Kävin viimeksi Joensuussa puolisentoista vuotta sitten, ja silloin ehdin arvioida kolme ruokapaikkaa. Tällä kertaa vanha rakas ystäväni oli kutsunut minut luennoimaan yliopistolle, ja ensimmäisen luentopäivän jälkeen kaipasimme jotain soveliaasti aterian ja alkoholin yhdistävää. Facebookin Vegaaninen Joensuu -ryhmässä minulle suositeltiin Kerubia. Olin käynyt Kerubissa monta kertaa aikanaan, mutta silloin se sijaitsi eri rakennuksessa – en muistanut tätä ja ihmettelinkin, miksi en muistanut tilaa laisinkaan. Muitakin unohduksen syitä toki olisi voinut olla.

Yllätyin jo etukäteen katsellessani ruokalistaa läpi. Vegaaniruoka on hyvin edustettuna: parsa-alkuruoka, kulhoruoka, talon oma kukkakaali-lehtikaalipihviannos, raakakakkua – mutta nyt minua kiehtoi härkisburger, jota tarjoilija kehui runsaaksi. Purilainen on hintava, 15,90€, eikä annokseen kuulu salaatin lisäksi muita lisukkeita. Ranskisten kera annos olisi 17,40€, eli ihan ”Helsingin hinnoissa” mentiin. Maku kuitenkin tietysti ratkaisee – taannoisessa helsinkiläisessä kokemuksessa kun yhdistyi täysin tolkuton hinta ja liki mitäänsanomattomuus.

Tilasimme pari paikallista olutta ja ehdimme verestää ystävyyttämme tovin kunnes muhkeat purilaiset kannettiin pöytään. Härkisburger oli hauskan erilainen, amerikkalaistyylinen ”Sloppy Joe”. Toisin sanoen pihvin sijaan leivän välissä oli paksua härkismuhennosta. Leipä oli kätevän ohut niin, että siitä sai leikattua pari sandwich-tyylistä kolmiota. Muhennoksen lisäksi välissä oli talon omaa valkosipuliaiolia, ja lisukesalaatin yrttikastike ja siemenet tarjosivat mukavaa rapsakkutta ja raikkautta.

Purilainen oli suorastaan erinomainen. Härkismuhennos oli mehevää, kun joukossa oli tomaattia ja pehmeää makeaksi paistettua sipulia. En heti muista yhtään tämän kaltaista purilaiskokemusta. Kaikki maut sopivat yhteen. Härkis tursusi syödessä hieman sämpylän välistä, mutta sitä oli niin runsaasti, ettei se haitannut – ja sottaisuus kuuluu Sloppy Joen ideaan. En jäänyt kaipaamaan ranskalaisia.

Käyn kyllä ehdottomasti Kerubissa uudelleen, kun palaan Joensuuhun.

Kerubi
Siltakatu 1 (Ilosaari)
Joensuu

ma 11–14
ti–to 11–23
pe 11–03
la 12–03
su 14–18

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset