Cafe Talo

"Cafe Taloon tuskin palaa syömään, ellen sitten noita mukavia perunoita kaljan kanssa."

16.8.2018

Vuonna 2010 perustettu Hyvä kurkku on arvioinut satojen suomalaisten ja ulkomaisten ravintoloiden vegaanitarjontaa. Manun ja Jullen perustamaa palstaa hoitaa nykyään pääosin Ville, joskin perustajatkin tekevät satunnaisia vierailuja. Hyvä kurkku toimii myös Facebookissa. Arvioita kirjoitetaan vapaaehtoistyönä, palkkiona nautinto ja usein kovin täysi maha. Juomakin maistuu.

Konferenssin jälkeinen istunto kollegoiden kanssa oli venynyt sen verran pitkäksi, että illallissuunnitelmani menivät uusiksi. En halunnut poistua kauaksi hotellilta, mutta minulle tutut ravintolakandidaatit olivat menneet jo kiinni. Sattumalta osuin Cafe Talon kohdalle. Se oli minulle ennestään täysin tuntematon baari, mutta päätin kysäistä, josko vegaaniruokaa löytyisi. Erittäin ystävällinen ja muutenkin sydämellisesti minua palvellut baarimikko suositteli talon vegaanipurilaista herne-kvinoapihvillä. Istahdin iloisena olueni ääreen odottelemaan.

Annos oli mukavan näköinen: kunnon sämpylä, hyvät vihannekset, ja annoksen lisukkeena oli yrttisiä uusia perunoita aiolin kanssa. Söin perunat nopeasti heti alkuun, sillä ne olivat herkullisia. Ne toimisivat sellaisenaan tapas-annoksena.

Valitettavasti purilainen oli kova pettymys. Pihvissä oli baarimikon kertoman mukaan sitruunankuorta mausteena, mikä kuulosti hienolta idealta, mutta maku ei tullut läpi oikeastaan yhtään. Muutenkin pihvi jäi kuivakaksi ja mauttomaksi ja koko annos suolattomaksi. Tämä oli sääli, sillä hyvällä pihvillä tämä olisi ollut oikein mukava purilainen.

Cafe Taloon tuskin palaa syömään, ellen sitten noita mukavia perunoita kaljan kanssa. Olusille tuohon paikkaan saatan hyvinkin osua, sillä palvelu oli todella ystävällistä ja tunnelma mukava.

Cafe Talo
Hämeentie 2B
Helsinki

(keittiön aukioloajat)
ma–pe 15–23
la 12–23
su 17–23

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset