Stone’s

"Plussana mainittakoon, että ranskalaisten sijaan listalla on useita erilaisia lisukevaihtoehtoja padron-paprikoista kukkakaalisiipiin."

30.9.2019

Vuonna 2010 perustettu Hyvä kurkku on arvioinut satojen suomalaisten ja ulkomaisten ravintoloiden vegaanitarjontaa. Arvioita kirjoitetaan vapaaehtoistyönä, palkkiona nautinto ja usein kovin täysi vatsa. Juomakin maistuu.

Kävin Stone’s –baarissa edellisen kerran kolmisen vuotta sitten. Lähdin silloin paikalta niin kärttyisänä, että tulin kirjoittaneeksi ehkä pahansisuisimman arvioni ikuna. Purilainen oli täysin kelvoton, ja suivaannuin etenkin siitä, että se oli samalla kaupungin hintavimpia. Vannoin etten palaisi.

Sattumalta kuitenkin huomasin taannoin, että baari oli laajentanut vegaanista tarjontaansa, ja etenkin pikkuannosten puolelle oli ilmestynyt kaikenlaista. Pitkänä luentoreissupäivän sattui sopiva tilaisuus antaa kapakille uusi tilaisuus.

Tutustuttuani ruokalistaan huokaisin syvään, sillä vaikka tarjolla olevat kaksi vegaanista purilaista olivat paljon kiinnostavampia kuin entinen omituinen loukkaus intialaista keittiötä kohtaan (mössöinen currymaustettu pihvi), ne olivat kalliita. Vegaaninen purilaistarjonta on nykyään tosi laadukasta Helsingissä, ja on aika hurjaa, että täällä purilainen & ranskikset -yhdistelmästä saa maksaa parikymppiä. Missään suosikkipaikassani hinta ei kohoa näin ylös. (Tampereen Sohossa hyvän kokonaisuuden saa jo monta euroa edullisemmin.) Hinnassa olisi järkeä vain, jos purilainen olisi kaupungin paras. It’s a tall order.

Plussana kuitenkin mainittakoon, että ranskalaisten sijaan listalla on useita erilaisia lisukevaihtoehtoja padron-paprikoista kukkakaalisiipiin, ja ne ovat samalla hintatasolla kuin ranskalaiset. Valinnanvaraa siis on. Toki lisukkeiden pitäisi myös olla hyviä. Päädyin kokeilemaan siipiä.

Siivissä oli ideaa ja lupausta, ja ne poikkesivat kaikista aiemmin kokeilemistani. Niissä nimittäin oli paksu täysjyväinen taikinakuorrutus, joka toi mieleen kalakukon. Parhaimmissa kohdassa maku oli erinomainen, mutta valitettavasti annos oli aivan liian rasvainen, kun taikinassa oli reikiä. Uppopaistaminen ei siis ollut mennyt ihan putkeen.

Purilainen oli selvästi edellistä kertaa parempi – tosin se ei sano paljon. ”Veggie Sloppy Joe” jäljitteli nyhtökauralla klassista jenkkiläistä jauhelihakastiketäytteistä purilaista. Tässä oli kyllä ehdottomasti ideaa, mutta kastikkeen maku jäi valitettavasti vähän vaisuksi. Purilaisessa oli makua, ihan okei sämpylä, muita sooseja ja vihanneksia, mutta ei tämä kokonaisuus mitenkään pärjää nykytarjonnalle etenkään tällaisilla hinnoilla.

En siis edelleenkään voi suositella Stone’sia, mutta en myöskään enää pakoile paikkaa. Jos päädyn tänne istumaan kosteaa iltaa, varmasti tilaan joukon erilaisia pikkuannoksia oluen nauttimista edistämään. Katsotaan sitten.

Stone’s
Keskuskatu 4 / Citycenter
Helsinki

ma 11–24
ti–to 11–02
pe–la 11–04
su 11–24

Kotisivut

Facebook

Lue lisää näistä aiheista:

, , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset