Pikku Vallila

"Pelmenit olivat täyteläisiä, smetana juuri sopivan hapanta, pieni maustekastikelisä toi annokseen täyteläisyyttä, yrtit raikkautta."

25.10.2019

Olen käynyt tässä kulmakuppilassa kerran aikaisemmin, aikoja sitten. Mahdollisesti kävimme päiväolusilla, mutta mitään muistikuvaa ei ole siitä, että ruoka olisi ollut tuolloin edes ajatuksissa.

Olin sattumalta törmännyt verkkokeskusteluissa mainintaan, että kapakki olisi alkanut tarjota vegaanisia pelmeneitä, ja lisäsin sen to eat -listaani. En nimittäin muistaakseni ollut koskaan syönyt pelmeneitä – niiden taikinassa on kait useimmiten kananmunaa. Toinen sattuma oli, että talkootyökaverini olivat valikoineet juuri tuon juottolan iltakokoontumisemme tapahtumapaikaksi.

Talsin paikalle kymmenen tunnin messuhälinän uuvuttamana ja sudennälkäisenä. Tilasin pelmeniannoksen saman tien sekä tietysti huurteisen. Pienen ajan kuluttua eteeni kannettiin nätti kulho, jossa oli aimo annos pelmeneitä, lientä, vegaanista smetanaa ja suolakurkkuja. Ymmärtääkseni nämä pelmenit ovat Deliciest Oy:n kaali-soijaproteiinipelmeneitä, sillä kysyessäni tarjoilija mainitsi smetanan olevan tuon firman tuotetta. Varsinaisesti siis arvioin tuon firman tuotetta enkä baarin keittiötä.

Tykästyin annokseeni saman tien. Pelmenit olivat täyteläisiä, smetana juuri sopivan hapanta, pieni maustekastikelisä toi annokseen täyteläisyyttä, yrtit raikkautta. Parin lusikallisen jälkeen liemi ja smetana sulautuivat herkullisesti yhteen.

Myönnettäköön, olin kovin nälkäinen ja janoinen ja jonkin verran myös olutta nauttinut. Analyysikykyni eivät siis olleet terävimmillään. Mutta niin hyvää baariruokaa tämä oli, että mieluusti suosittelen, ja juuri nyt maistuisi toinenkin kulhollinen.

Pikku Vallila
Vallilantie 19
Helsinki

ma suljettu
ti–to 14–23
pe–la 14–02
su 14–22

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset