Holiday Bar

"Tämä oli paitsi parhaita kotimaisia ravintolapastakokemuksia myös täysin omaleimainen annos."

12.8.2020

Katajanokan rannassa toimiva Holiday Bar on ollut usein mielessäni, kun olen käynyt kokoustamassa Helsingissä. Baariravintola on toiminut vuodesta 2016, ja se on melkein vastapäätä työporukkamme toimistoa. Tähän asti en ollut käynyt siellä kertaakaan, mutta parin vuoden aikana, kun toimistomme on ollut näköetäisyydellä paikasta, olen vilkuillut sen fuusiohenkistä ruokalistaa kiinnostuneena. Taannoin tarjolla olisi ollut esimerkiksi rakastamaani zaru soba -annosta, mutta en kerennyt koskaan harmikseni sitä kokeilemaan. Baari aukeaa viikolla juuri niihin aikoihin, kun yleensä alan suunnata jo kotiin.

Tällä kertaa näimme työporukalla kasvokkain pitkästä aikaa, ja koska halusimme juomisen lisäksi vähän syödäkin, Holiday valikoitui perinteisen tuskaisen vääntämisen jälkeen helpoksi ja läheiseksi ensi etapiksi. Tilasin mojiton ja aloin tutkailla ruokalistaa, jossa oli iloisesti sekaisin italialaisia, meksikolaisia ja japanilaisia vaikutteita. Monia mahdollisesti vegaanisia ruokia näytti olevan, joten kävin kysymässä neuvoa baarimikolta. Hän varmisti kokeilta, mitkä annokset onnistuisivat, ja suositteli itse avokadopastaa.

Muistanette avokadopastabuumin. En koskaan kokeillut. Ei kiinnostanut, jostain syystä. Nyt ajattelin, että pakkohan minunkin on (ajat sitten ohi mennyttä) trendiä kokeilla. Tässä versiossa olisi avokadon lisäksi nyhtökauraa, cashewpähkinöitä, jalapenoa ja korianteria, ja kokkauksessa käytettäisiin rieslingiä. Samaa rypälettä tilasin tietysti lasillisen.

Myönnän avoimesti, että suhtauduin annokseen etukäteen epäilyksellä. Voisiko tällainen baaripasta-annos toimia, kun en juuri ole saanut Suomessa kunnollista pastaa ravintoloissa? Muistan kaiken kaikkiaan kolmisen kunnollista kokemusta. Epäilykseni olivat turhia. Olin ennakkoluuloinen. Myönnän.

Tämä nimittäin oli paitsi parhaita kotimaisia ravintolapastakokemuksia myös täysin omaleimainen annos. Pastan joukkoon sekoitettu avokado ja cashew toimivat kuin paraskin pesto, kaura toi suolaisuutta ja purutuntumaa, korianteri ja chili veivät annosta aasialaisempaan suuntaan (vaikka makuja toki löytyy myös italialaisesta keittiöstä), ja annoksen päällä oleva kylmä avokadokreemi oli täydellinen lisäys tuodessaan hienon vastakohdan lämpimälle pastalle. Söin koko annoksen innostuneena, äimistyneenä ja nöyränä.

Mahtava meininki. On aina hienoa, kun odotukset ja ennakkoluulot osoittautuvat totaalisen vääriksi. Kiitos siitä!

Holiday Bar
Kanavaranta 7
Helsinki

ti–to 16–24
pe–la 12–02
su 12–22

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,