Ônam

"Liemessä oli kaikki tarvittavat maut: happamuutta, hieman tulisuutta ja vahvaa yrttisyyttä."

11.11.2016

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Vietin kiireistä päivää Helsingissä. Vaimoni oli konferenssissa, ja minä kuskasin matkatavaroitamme hotelliin, vein ystävämme syntymäpäiväjuhliin valmistettua ruokaa hänelle ja halusin vielä ehtiä pastaostoksille Eiringiin. Lounasta oli saatava, mutta aikaa ei ollut liiemmälti. Onneksi olin huomannut junamatkalla, että facebookin Vegaaninen Helsinki -ryhmässä kehuttiin Forumin vietnamilaista Ônam-ravintolaa, josta saisi pho-keittoa. To eat -listallani oli ollut pidempään monta pho-paikkaa, mutta en ollut ehtinyt käydä muualla kuin Lie Missä. Pidin siitä kovasti, ja olinkin odottanut seuraavaa kokemusta innolla.

Forumin ostoskeskuksessa sijaitsevaan Ônamiin on saatu siisti food court -tunnelma. Avarassa, valoisassa ja mukavasti sisustetussa ravintolassa soi suloisen hupsu musiikki. Palvelu oli ystävällistä, ja vegaanisuuskysymykseen sai varman vastauksen. Ruoka kiikutettiin pöytään hyvin nopeasti, kuten pho-keiton ideaan kuuluukin.

Kulhosta nousi vahva korianterin ja sienisen liemen tuoksu. Tällaisiin annoksiin yleensä sopiva sienimäinen tofu oli paistettu pikaisesti, mutta se ei ollut imenyt liemen makua kauhean hyvin (ehkä paistopinta esti sen). Siitakesienet sen sijaan olivat ihania. Liemessä oli kaikki tarvittavat maut: happamuutta, hieman tulisuutta ja vahvaa yrttisyyttä.

Ihan Lie Min tasolle tämä ei noussut, sillä ainekset eivät olleet niin monipuolisia, mutta oikein hyvä lounaspaikka Önam on. Keiton maustamiseen olisi kaivannut toisenlaista chiliä kuin ketsuppimaista chilikastiketta, ja paahdettua sipulia kaipasin. Vallan hyvin annos pärjäsi silti ilman niitäkin. Varmasti käyn uudestaan

Ônam
Forum
Mannerheimintie 14
Helsinki

ma–pe 11–21
la–su 12–18

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset