Ravintola Sunn

"En suosittele, enkä palaa tänne lounaalle, koska lähistöllä on paljon hyviä ruokapaikkoja."

25.11.2016

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Sovin pikaisen lounaan vanhan ystäväni kanssa kiireisenä työpäivänä. Olin kokoustamassa Senaatintorin suunnalla, ja ystävä ehdotti Sunnin talossa olevaa Ravintola Sunnia. Café Engelissä olin käynyt useamman kerran, mutta tämä ravintola ei ollut minulle tuttu. Lounaslistalla näkyi olevan valmiiksi vegaaninen vaihtoehto, joten ehdotus sopi minulle mainiosti.

Ravintolassa pidetään yllä vanhanaikaisen herraskaista tunnelmaa pöytiinohjauksineen myös lounasaikana, ja värimaailma on klassinen tarjoilijoiden vaatetusta myöten. Ikkunasta on kaunis näkymä tuomiokirkolle.

Tilasimme ystävän kanssa marokkolaistyyliseksi kuvattua kuskusia. Ruokaa odottaessamme saimme hakea salaattipöydästä tuoretta rapeakuorista leipää sekä salaattia. Leivän päälle sai vihreää hummusta ja salaattikastikkeeksi täyteläistä yrttiöljyä, mikä lupasi hyvää.

Pääruoka-annos oli kookas, mutta valitettavasti se ei ollut kovin onnistunut. Kuskusia saa aika harvoin hyvin valmistettuna, ja tästäkin jäi puuttumaan ilmavuus, joka saadaan aikaan erottelemalla ryynit pienen vesitilkan kanssa ennen keittämistä tai höyryttämistä. Nyt ryynit olivat jääneet hieman kuivakoiksi, ja joukossa oli pari erottumatonta klönttiä. Muut ainekset olivat ihan hyvälaatuisia: raikasta kesäkurpitsaa, paprikaa, rusinoita ja yrttejä. Proteiinia ruuassa ei juuri ollut. Maku oli kuitenkin jäänyt yksitoikkoiseksi, sillä siitä puuttui esimerkiksi paahteisuus, jota paprikaan ei ollut saatu, tai granaattiomenan tai vastaavan raikkaus. Happoa oli annoksessa aivan liikaa etikoidusta sipulista, joka oli jätetty myös liian raa’aksi. Kyllä tämän söi, mutta annoksesta tuli mieleen keskinkertainen lämmin salaatti, joka ei sopinut arvokkaaseen ympäristöön.

Näköjään lounaslistalla kasvisruokaan ei juuri panostetakaan: viikossa tehdään kahta ruokaa, joista yhtä tarjotaan kahtena, toista kolmena päivänä. Iltalistalla ei ole mitään vegaanista. En suosittele, enkä palaa tänne lounaalle, koska lähistöllä on paljon hyviä ruokapaikkoja.

Ravintola Sunn
Aleksanterinkatu 26
Helsinki

ma–ti 11–15
ke–pe 11–23
la 10–23
su 10–22

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset