Fratello (La Torrefazione)

"Tässä kahvilassa ei ainakaan tällä kertaa ollutkaan tarjolla vegaanisena muuta kuin raakatuotteita."

16.1.2017

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Vielä pari vuotta sitten Helsingissä sai valittaa kahviloiden vegaanitarjonnan puutetta, ja Tampere oli eteläistä rantakaupunkia reippaasti edellä. Nyt Hyvän suosituslistassa Helsingin kohdalla on jo enemmän paikkoja – ja toisin kuin alkuun, kaupungista saa jo muutakin vegaanista kuin raakakakkuja, esimerkiksi Ekbergin klassista konditoriatyötä, Café Pequeñon juustokakkua tai Wellin (sittemmin lopettanut) bageleita. Vaikka täytyykin sanoa, että lempikahvilani ovat edelleen Tampereella: Mimosa vihiksineen ja marenkipiirakoineen, Café Gopal suklaakakkuineen sekä tietysti vanha rakas, Ojakadun Vohvelikahvila. Joka tapauksessa Helsingissäkään en ole enää vähään aikaan etsinyt kuumeisesti uusia kahviloita.

Olimme nautiskelleet ulkomailta palanneiden rakkaiden ystävieni kanssa Kluuvin Pizzariumin pizzamaanantaista, ja koska minulla oli hetki ennen junan lähtöä, päätimme käydä kahvilla läheisessä Fratellossa.

Join ihan onnistuneen kauramaitolatten ja tilasin sen kylkeen palan suklaamintturaakakakkua. Tässä kahvilassa ei ainakaan tällä kertaa ollutkaan tarjolla vegaanisena muuta kuin raakatuotteita. Ystävieni kanssa kävimme pitkän keskustelun raakakakuista: toinen heistä inhoaa niitä syvästi ja anteeksiantamattomasti eikä ole muuttanut näkemyksiään piiruakaan. Minä sen sijaan olen yllättynyt jo useamman kerran onnistuneista raakakakuista, viimeksi Kaffa Roasteryssa ja Twistissä. Tämä ei ollut erityisen hyvä, mutta mintun ja suklaan maku oli saatu toimimaan yhteen vallan mukiinmenevästi.

Ei Fratello kuitenkaan onnistunut minua erityisesti vakuuttamaan. Tuskin palaan, kun kaupungissa on jo niin monta hyvää vaihtoehtoa.

Fratello
Yliopistonkatu 6
Helsinki

ma–pe 7.30–20
la 10–18
su 12–17

Kotisivut

Lue lisää näistä aiheista:

,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset