Ravintola Ilves

"Täytyy sanoa, että maku ei kovin ihmeellinen ollut, ja koostumus jäi turhan kuivakaksi."

24.3.2017

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Kaipasimme työporukan kanssa intensiivisen työpäivän jälkeen illallista ja olutta, ja ystäväni vinkkasi halunneensa pitkään kokeilla Tavastian vieressä olevan Ravintola Ilveksen tarjontaa. Koska listalta löytyy vegaanistakin apetta, tämä sopi mainiosti. Ja kuten niin usein, koin kevyen aivonyrjähdyksen, sillä Tavastian sijainti on jumittunut päässäni Kampin keskusta edeltävään aikaan. Vaikka muuten olen tottunut ”uuteen” maisemaan, etsiskelin alitajuisesti vieressä olevaa bussitoria.

Minun oli tarkoitus kokeilla listalla olevaa vegaanista ”bliniä”, mutta kuvaus epäilytti, sillä ”blini” on valmistettu palsternakasta. Millainen se olisi? Kuinka iso? Oli nälkä. Siksi päädyin ottamaan vegaanisen version portobelloburgerista. Pari illallisseurueen jäsentä kokeili ”bliniä”, joka vaikuttikin sitten kiinnostavalta, vaikkei se bliniä ole nähnytkään (lainausmerkit löytyvätkin listan kuvauksesta). Se on paksu kasvispihvi, joka tarjotaan perinteisin blinilisukkein. Se minun täytyy käydä joskus testaamassa.

Purilaisessa oli kaksi paistettua portobellosientä, joissa oli tuttu lampaankääpää muistuttava maku ja koostumus. Välissä oli myös jonkinlaista vegaanista tuorejuustoa ja vihanneksia. Täytyy sanoa, että maku ei kovin ihmeellinen ollut, ja koostumus jäi turhan kuivakaksi. Ja portobellopurilaisissa tahtoo olla se ongelma, että ne eivät pysy syödessä kasassa. Ei purilainen varsinainen pettymys ollut, ja ihan hyvällä halulla sen söin, mutta nykyisessä laajassa ja monipuolisessa tarjonnassa se ei kyllä nouse suosikkien listalle.

Lisukkeena oli onnistuneita bataattiranskalaisia (ranskalaiset perunat tai salaatti olivat vaihtoehtoina) ja dippinä ketsupin lisäksi basilikamajoneesia. Majoneesi oli ihan hyvää, mutta yrtin maku oli melko mieto – etenkin kun omasta puutarhasta tulee syötyä niin paljon tuoretta ja vahvan makuista basilikaa läpi kesän.

Ilta oli mukava, olut hyvää, ja olin ateriaan ihan tyytyväinen, vaikkei se kehuja saakaan. Ilves ei nouse suosikkien joukkoon, mutta ”blinin” käyn kyllä testaamassa, koska se voi muuttaa tilanteen.

Ravintola Ilves
Urho Kekkisen katu 4–6
Helsinki

ma–to 11–22
pe 11–00
la 15–00
(keittiön aukioloajat)

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset