Pancho Villa Tammela

"Purilainen oli oikein mukava yllätys: mehevä ja monipuolisen makuinen."

22.7.2017

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

En ollut syönyt tofupurilaista aikoihin. Aikanaan tamperelaisen Kustaa III:n tofupurilainen oli ehdottomia suosikkejani. Sen jälkeen olen tainnut syödä tofupurilaisen vain Helsingissä Loung3:ssa (sittemmin lopettanut) ja ihaillut kaverin purilaista Tenhossa. Tofu on onnistunut lisä Tampereella Rongankadun Gopalin (lopettanut) ja Sohon burgereissa, mutta päätäytteenä se on väistynyt useimmissa paikoissa.

Ei minun ollut kyllä tarkoituskaan mennä tofupurilaiselle. Alkuperäinen suunnitelmani oli kokeilla Tammelan puistokadun Roast-ravintolan seitanburgeria. Peruin kuitenkin tilaukseni, kun kävi ilmi, että kastikkeena olisi suoraan pullosta laitettua Vege Vege –soosia. Sehän on ihan hyvä marinadien pohja tai ruoanlaittomauste, mutta en minä sitä paksua kasvislientä pöytämausteena käyttäisi! Siispä siirryin viereiseen Pancho Villaan, koska olin kuullut hyvää paikan uudesta tofupurilaisesta. Vaimo oli sen jossain ketjun toisessa pisteessä syönytkin ja kehunut.

Listalla on myös kasvispihvipurilainen, mutta se ei ole vegaaninen. Kokki kuitenkin ilmoitti keittiöstä, että heillä olisi pakkasessa pari pihviä jäljellä vegaanisten pihvien kehityserästä, jos haluaisin kokeilla. Mikäs siinä – kasvispihvejä saa nykyään harvoin, vaikka ne ovat hyvin tehtynä erinomainen ruoka. Kasvispihvipurilaisen kanssa kävi kuitenkin moka, sillä pihvit olivat pöytään tullessa keskustastaan pakastekylmiä. Reunoiltaan pihvit olivat lämmenneet kunnolla, ja sen perusteella ne kaipaavat vielä kehittämistä. Mukavaa joka tapauksessa, että intoa kehittää on! Sain ruoan kuitenkin nopeasti vaihdettua ja otin tofupurilaisen ristikkoperunoilla. Se saapui pian pöytään.

Purilainen oli oikein mukava yllätys: mehevä ja monipuolisen makuinen. Marinoitu tofu oli paistettu hyvin, ja kumpikin talon kastike oli itse tehty – ketjuravintolan meiningillä on melkoinen ero naapurin ”hienompaan” paikkaan. Paprikainen mojo oli kirpakkaa, mukavan sattumainen guacamole taas pehmeää ja suussa sulavaa. Ei näin laadukasta guacamolea usein saa! Vegaaniversiossa guacamole on myös perunoiden dippi. Ristikkoperunoiden kanssa se toimi mainiosti, mutta ranskiksille se ei varmaan sovi, kuten Gastropavun Liina totesi.

Tässä oli kyllä asiat kohdallaan. Elämys ei ihan Kustaa III:n parhaimpien aikojen tasolle noussut, eikä se ole Rongankadun Gopalin tai Sohon luokkaa.

Pancho Villa, Tammela
Tammelan puistokatu 34
Tampere

ma–to 11–22
pe 11–23
la 12–23
su 12–22

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset