Papu Cafe

"Tämä oli aivan erinomainen annos ja juuri sellaista vietnamilaista minimalismia, josta pidän."

25.8.2017

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Törmäsin tähän vietnamilaishenkiseen kahvilaan sattumalta Facebookin Vegaaninen Helsinki -ryhmän keskusteluissa. En olisi koskaan muutoin tajunnut lähteä hakemaan vietnamilaista lounasta kahvilasta! Keskustelussa mainittiin minulle rakkaat bahn mi –sämpylät, mutta nyt olin kiinnostunut tukevammasta ateriasta.

Saavuin paikalle reippaasti ennen sovittua lounasaikaa työtovereideni kanssa ja tilasin kannullisen appelsiiniteetä odottaessani. Tee oli hyvää, ja aika kului mukavasti sitä hörppäillen mukavasti sisustetussa maalauksin koristellussa salissa. Viereisessä pöydässä istuva mies söi vegaanista nuudelikulhoannosta, jossa oli udon-nuudeleita, ja aloin odottaa jo hieman kärsimättömästi ystäviäni. Toinen asiakas söi herkullisen näköisiä runsaita kesäkääryleitä.

Kun ystäväni saapuivat, tilasin epäröimättä kulhoannoksen pähkinäkastikkeella. Annos oli iso ja raikkaan näköinen: kurkkua, paprikaa, salaattia, avokadoa, yubaa (eräänlaista tofulehtitaikinaa) ja tofua. Kastike oli tarjottu hauskasti kahvikupista.

Tämä oli aivan erinomainen annos ja juuri sellaista vietnamilaista minimalismia, josta pidän. Kasvisten raikas maku oli jätetty ennalleen, ja udon-nuudeleissa oli hienostunut etikointi, joka korosti niiden makua ja piti koostumuksen täydellisenä. Pähkinäkastike oli erinomaista. Lounas oli hyvin täyttävä mutta jätti silti kevyen olon.

Suosikkilistalle meni.

Papu Cafe
Mariankatu 24
Helsinki

ma–pe 8–20
la 10–18
su 11–16

Kotisivut

Facebook

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset