Kaupungintalon Ravintola

"Tämä oli keskitasoa parempaa ja todella monipuolista."

12.10.2017

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Tutkimusyksikkömme työhuone siirtyi Vaasankadun kasviskeskittymän liepeiltä Kruununhakaan. Vanhoja suosikkilounaspaikkoja tuli ikävä, mutta on tuolla suunnalla kaupunkia toki kaikenlaista: oivallista ramenia ja höyrytettyjä sämpylöitä, vallan kelpoa intialaista, perinteistä kotiruokaa, mahtavaa vietnamilaista, toistaiseksi paras pastaravintola (jonka vegaaniset lounasmahikset tosin vaihtelevat) ja uskomattomia pizzoja. Puolen tusinan porukassa kuitenkin syntyy jatkuvasti niitä American Psycho -romaanin hetkiä, joina aina joku ei halua mennä juuri tiettyyn paikkaan tai syödä tietynlaista ruokaa. Tällaisten harharetkien päätteeksi päädyimme tällä kertaa Kaupungintalon ravintolaan.

Tunne oli hämmentävä: en muista, milloin olen viimeksi syönyt tällaisessa laajassa ja avarassa laitoskeittiöravintolassa. Yliopistojen luentoreissuilla toki silloin tällöin, mutta tällaista virkamiesmäisen tyylikästä ja huoliteltua atmosfääriä en ollut kokenut. Avara tila oli mielestäni kaunis seinätaiteesta pöytien ja tuolien muotoiluun. ”Jotenkin ruotsalaiseksi” ystäväni kuvasi sitä hyväksyen.

Linjastossa näkyi olevan tarjolla vegaanistakin ruokaa (näköjään ravintolassa on lounaalla myös tilausannosmahdollisuus, mutta sitä en silloin edes huomannut). Tofu-fenkolipaistos ei näyttänyt alkuun houkuttelevalta, sillä se oli melko vetisen oloista. Salaatti- ja lisukevalikoima oli kuitenkin monipuolinen, joten päädyimme jäämään.

Lisukepöydästä löytyi kaikenlaista: hauskan makuista tilliriisiä, paahdettua kukkakaalia, mehevää punakaalisalaattia, paljon erilaisia papuja ja jopa artisokansydämiä ja isoja oliiveja aurinkokuivatulla tomaatilla! Leipäpöydässä levitteeksi oli punajuurihummusta, jossa oli vahva punajuuren maanläheinen maku. Kaikki oli perushyvää: laitosruoka ei koskaan ole erityisen laadukasta, mutta tämä oli keskitasoa parempaa ja todella monipuolista.

Pääruokakin oli itse asiassa tosi maukasta: tofu oli hautunut fenkolin ja muiden kasvisten liemessä niin, että se oli saanut mukavan koostumuksen ja vahvan aromin. Fenkoli oli herkullisen pehmeää.

Kyllä minä varmasti täällä uudelleen lounaalla käyn.

Kaupungintalon ravintola
Sofiankatu 1–3 (sisäpiha)
Helsinki

ma–pe 7–17 (lounas 10.30–15)
la–su 10.30–16

Kotisivut

Lue lisää näistä aiheista:

,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset