La Torrefazione Aleksanterinkatu 50

"Smoothiesta tuli mieleen ohut vispipuuro, ja yhdistelmä oli ihan toimiva."

18.10.2017

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Syön harvoin aamiaista työreissuillani muuten kuin hotelleissa yöpyessäni. Hotellien tarjontaa olen kerännyt Hyvän kurkun Facebook-sivun kuva-albumiin. Koska aikatauluni ovat kiireisiä, harvoin ehdin käväistä syömässä aamusella mitään vaan näkerrän eväitäni junassa. Parissa kahvilassa olen käynyt jokusen kerran aamulla Helsingissä ja Tampereella. Varsinaista aamiaiskattausta en kuitenkaan ollut kokeillut tähän mennessä.

Olin menossa aamulla aikaisin alkavaan seminaariin, ja koska minun pitäisi istua siellä pitkään vailla varmaa tietoa lounaasta (sain kyllä sitä onneksi), tukevampi aamiainen olisi tarpeen. Lähdin kotoa niin aikaisin, ettei vatsani vielä suostunut ottamaan vastaan ravintoa, joten päätin varata etukäteen paikan suositusta La Torrefazione -kahvilasta Aleksanterinkadulla. Sitä oli suositeltu minulle, ja olin yrittänyt pari kertaa päästä päiväkahveille, mutta se oli ollut tupaten täynnä. Listalla näkyi olevan vegaaniaamiainen.

Olin paikalla vähän ennen varausaikaani, mutta pääsin suoraan pöytään mukanani soijalatte ja appelsiinimehu, jotka sain valita aamiaiseeni. Hörppäilin niitä lukien lehteä. Jouduin odottamaan ruokaa hetken aikaa, sillä kahvilassa oli paljon väkeä. Melko pian lautanen kuitenkin kannettiin eteeni.

Annokseen kuului pari viipaletta täysjyväpatonkia, avokadoa, marinoitua sipulia, salaattia, tomaattia ja kurkkua, sekä levitteeksi punaista pestoa. Niistä sain rakennettua pari oikein täyteläistä voileipää, joilla pahin nälkä taittui. Sen lisäksi oli pieni kulhollinen smoothieta talon myslisekoituksella ja marjoilla. Smoothiesta tuli mieleen ohut vispipuuro, ja yhdistelmä oli ihan toimiva. Terveellinenkin, kai, jos sellainen kiinnostaa.

Olen saanut viime aikoina sen verran hyviä hotelliaamiaisia Helsingin Vaakunassa ja Scandic Simonkentässä (kaikissa Scandiceissahan on nykyään oma osio vegaaneille!), että ei tämä varsinaisesti tajuntaa räjäyttänyt. Mutta ihan hyvän makuista tämä oli ja tehtävänsä täytti.

La Torrefazione
Aleksanterinkatu 50
Helsinki

ma–pe 7.30–20
la 9–19
su 10–18.30

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset