Ihana Kahvila Baari

"Balsamico yhdessä tofutäytteen ja rautaisen kaalin maun kanssa sai aikaan hämmentävän juustoisen tunnun."

2.11.2017

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Entisen Tiedekulman tiloihin aukesi taannoin Ihana Kahvila Baari, Kalasatamassa kesäisin toimivan konttikahvila Ihanan talvinen sivupiste, jonka pysyvyydestä minulla ei tätä kirjoittaessani ole mitään tietoa. Mikäli oikein ymmärsin, sillä on ollut aikaisempia pop up –inkarnaatioita. Joka tapauksessa tila oli säilyttänyt tutun turvallisen tiedekahvilamaisen ilmeensä, kun tapasimme siellä työkavereiden kanssa.

Olin syönyt erittäin kevyen lounaan ja unohtanut aamupalan, joten kaipasin jotain kevyttä välipalaa. Vitriinissä on ilmeisesti usein vegaanisia voileipiä, mutta nyt heillä oli toimitusvaikeuksia. Tarjoilija kuitenkin ehdotti vegaanista quiche-tyylistä piirakkaa, jossa oli ilmeisesti tofupohjainen täyte runsaalla lehtikaalilla. Tilasin myös mustikkamuffinssin.

Piirakka tarjottiin mukavasti tuoreen pinaatin, paksun balsamicon ja kirsikkatomaattien kanssa. Tomaatit olivat tähän turhia, etenkin kun ne tähän aikaan vuodesta ovat kovia ja happamia. Pinaatti sen sijaan sopi annokseen hyvin, ja balsamico yhdessä tofutäytteen ja rautaisen kaalin maun kanssa sai aikaan hämmentävän juustoisen tunnun – hetken aikaa sorkinkin piirakkaa epäillen, vaikka tarjoilija oli käynyt varmuuden vuoksi vakuuttamassa, että piirakassa ei ole maitotuotteita. Tämä oli kyllä poikkeuksellisen hyvä ja täyteläinen vegaaninen piirakka.

Muffinssikin oli onnistunut. Rakenne oli ilmava, marjat olivat levittäneet kosteutta sopivasti ja pinnalla oli jonkinlainen rapea mantelimainen kuorrute.

Ihana Kahvila Baari
Aleksanterinkatu 7
Helsinki

(aukioloajat eivät verkossa)

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset